Ανοιχτη επιστολη στον πρωθυπουργο


Αξιοτιμε κυριε πρωθυπουργε,

παρακαλω πολυ

να λαβετε μετρα ωστε οι αναπηροι να μην πληρωνουν διοδια,οπως π.χ στην Πελασγια,Μοσχοχωρι,Πυργετο-στην εθνικη οδο Αθηνας θεσ/νικης που ανηκουν στην ''αυτοκινητοδρομος Αιγαιου'' ,που δεν εφαρμοζει το ΝΟΜΟ 4648/17-3-2008
αλλα επιμενει στο νομο 3605/8-8-2007.Το ιδιο συμβαινει και στα διοδια Λεπτοκαρυας..στον δρομο Θεσ'νικης-Πλαταμωνα...


Επισης,ας ρυθμισετε και τα διοδια στην γεφυρα του Ριο καθως και της Αττικης οδου,που απο περυσι εχει στειλει επιστολη και περιμενει απαντηση απο τον προηγουμενο υπουργο Υπεχωδε.
Ντροπη να διαιωνιζεται η απαξιωση της προηγουμενης κυβερνησης στους πολιτες με αναπηρια,που εχουν ετσι κι αλλιως πενιχρα εισοδηματα.

Ευχαριστω.
Με εκτιμηση
μια πολιτης

η επιστολη της Αττικης οδου απο περυσι....στο ΥΠΕΧΩΔΕ .Τιποτα δεν εγινε ακομα...
http://www.pasipka.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=196&cnode=18


επισης διαβαστε κι αυτο...

Δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση

Την οργή και αγανάκτηση του λαού και μαζικών φορέων έχουν προκαλέσει ήδη οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, που επιβλήθηκαν λόγω της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδικών αξόνων.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα, πρόκειται να ..........
ακινητοποιηθούν τα περίπου 20.000 φορτηγά αυτοκίνητα εθνικών μεταφορών, καθώς η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών τους αποφάσισε απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στις μεγάλες αυξήσεις (136%) των διοδίων στις κατηγορίες αυτές. Κάθε δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή επιβαρύνεται κατά 52 ευρώ.

Η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών και η αύξηση των διοδίων προκαλεί την αντίδραση των φορέων των 100.000 ατόμων με αναπηρίες. Κι αυτό επειδή ουσιαστικά καταργούνται δύο πρόσφατες μάλιστα υπουργικές αποφάσεις - η πρώτη το Μάη του 2007 και η άλλη πριν από ένα μήνα - με τις οποίες απαλλάσσονταν όλα τα οχήματα των ΑμΕΑ από την υποχρέωση της καταβολής διοδίων. Οι εκπρόσωποι των αναπήρων κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό της κυβέρνησης, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να μειώσει τις αντιδράσεις τους, διοχέτευε στους δημοσιογράφους ότι έχει γίνει συνεννόηση με τους μεγαλοεργολάβους και αυτοί δέχτηκαν να αφήνουν τα αυτοκίνητα των ΑμΕΑ να περνούν ελεύθερα. Ωστόσο οι ίδιοι οι ιδιωτικοί όμιλοι, όπως για παράδειγμα ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς σε ανακοίνωσή του γράφει επί λέξει: «Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Νόμο 3506/2007 (άρθρο 25.4), από την καταβολή διοδίων τελών εξαιρούνται μόνο αστυνομικά οχήματα, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ασθενοφόρα»..
.