Η δημόσια αταξία

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Η προκλητική τοποθέτηση του εκ της Βορείου Ελλάδας πολιτικού βλακός στην ηγεσία της Δημόσιας Αταξίας δεν σηματοδοτεί μόνον το ήθος και το ύφος της κυβέρνησης των νεοσοσιαλδημοκρατών, αλλά και την παντελή απουσία κοινού πολιτικού νου. Πρόκειται για το δυσώδες πολιτικό πτώμα το οποίο συγκεντρώνει αυτομάτως όλα τα βακτήρια του «αναρχικού μίσους» δεδομένου ότι το πολιτικό του παρελθόν συνιστά τον ορισμό της ξενοδουλείας. Είναι αυτός που όντας ανίκανος να τιθασεύσει την τρομοκρατία κατέφυγε στην παρακλητική παρουσία της Intelligence Service και του FBI, ώσπου άχρηστοι από κοινού να εντοπίσουν έστω κι ένα ίχνος της επαναστατικής οργάνωσης, κατέφυγαν στην Αμερικανική σκοπολαμίνη για την απόσπαση μιας όποιας ομολογίας του ενός εκ λάθους δικού του και όχι των δικών τους ικανοτήτων συλληφθέντος μέλους. Για να ολοκληρωθεί η θεσμική εκτροπή με το παραϊατρικό ανοσιούργημα του Ευαγγελισμού και το δικαστικό πραξικόπημα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού. Κατά τον Ομπάμα ακόμη και οι ανήλιαγοι έγκλειστοι του Γκουντάναμο θα τύχουν έστω και προσχηματικά καλλίτερης δικαστικής μεταχείρισης. Κι ας έχει η χώρα του εκ της δράσης της Αλ-Κάϊντα πληγωθεί βαθιά. Στο σώμα και την αξιοπρέπειά της.
Με μοναδικό σύμμαχο τον γνωστό εκ της συζύγου του υστερικό φελλό από το ΛΑΟΣ, θεώρησε ο πολιτικά ηλίθιος αξιωματούχος ως μέτρο κοινωνικό τον άνθρωπο του καναπέ και συγκέντρωσε για να τον εντυπωσιάσει μια αρμάδα ένστολων που παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ορμούσε επί ώρες κατά δικαίων και αδίκων επί της συνήθους ύποπτης περιοχής από το μητροπολιτικό κέντρο.. Καλυπτόμενοι έτσι οι ανεγκέφαλοι κρανιοφόροι της πολιτικής ομπρέλας που τους παρείχε ο αμερικανοτραφείς βλαξ, προκαλούσαν βρίζοντας χυδαία το πλήθος των επισκεπτών ή των κατοίκων, αγνοώντας πως σύντομα θα εισπράξουμε όλοι την μήνη των αναρχικών με πρώτους τους πολύπαθους καταστηματάρχες της περιοχής και δευτερευόντως τους υποτακτικούς του κατά κόσμον ηλιθίου. Ήδη και πάντως όχι ως κεραυνός εν αιθρία, προανήγγειλαν δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες κατά κανόνα καταλήγουν πάντα σε καταστροφές και σε αρκετές περιπτώσεις σε αιματοχυσία. Ιδού η .......εξόχως απειλητική ανακοίνωσή τους.

«… οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό, χωρίς νερό ακόμη και χωρίς οξυγόνο. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Το αντιεξουσιαστικό κίνημα με την τριαντάχρονη καθημερινή δράση του για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον εργαζόμενο, το μετανάστη, το φυλακισμένο, τη νεολαία, την ενέργεια, τους ελεύθερους χώρους, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα έχει αποκτήσει ισχυρές κοινωνικές ρίζες στην Ελλάδα. Η βιωματική του πλέον κοινωνικοϊστορική του εμπειρία το καθιστά βασική συνισταμένη του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος. Οι «περί περιθωρίου» θεωρίες έχουν προ πολλού πέσει σε αχρηστία. Η κοινωνική του απεύθυνση είναι πιο ώριμη σήμερα παρά ποτέ. Ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία διαλέχτηκε να παιχτεί το θέαμα των….»

Και όλα αυτά πότε; Όταν προς το παρόν τίποτα δεν προμήνυε την θύελλα που θα έλθει. Τίποτα εκτός ίσως από την τοποθέτηση του πολιτικού βλακός σε αυτή την νευραλγική θέση.. Και ρωτώ: Αν υπάρξει ως εξ αυτού έστω και ένας νεκρός τι μέλλει γενέσθαι;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr