Ντιμπέιτ για δύο θα έχουμε στις εκλογές

Σημείο επαφής για άμεσο και ουσιαστικό τηλεοπτικό διάλογο των δύο πολιτικών αρχηγών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να βρίσκουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση για απευθείας τηλεμαχία των δύο είναι ουσιαστικά δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία των επιτελείων για τους όρους πάνω στους οποίους θα κινηθεί το εγχείρημα.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκε στη πρόταση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για ουσιαστική τηλεοπτική μονομαχία.
Είναι το ζητούμενο αυτής της εκλογικής μάχης το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να δώσουν στους πολίτες με ακρίβεια τις πολιτικές στους θέσεις.
Από τη πλευρά της κυβέρνησης η προσωποποίηση της εκλογικής μάχης είναι το επιθυμητό,
Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να θεωρούν δυνατό χαρτί τον πρωθυπουργό, συμφωνώντας ότι μια πρόσωπο με πρόσωπο μονομαχία Καραμανλή - Παπανδρέου θα έχει μόνον οφέλη για την Ρηγίλλης....
Και στο ΠΑΣΟΚ όμως δεν φαίνεται ότι διαφωνούν, απλώς θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα στο εγχείρημα. Όπως, για παράδειγμα, η παρουσία κοινού, και η δυνατότητα διαλόγων και όχι η απλή μονότονη παράθεση απόψεων. Δηλαδή, οι δύο αρχηγοί να έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να απαντούν, αλλά και να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνονται.
Για δε τη καθιερωμένη τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ήδη «τη συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης», και προειδοποίησε ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών διαδικασία ντιμπέιτ του παρελθόντος».