Εικόνες ντροπής στην παραλία Ραφήνας υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού...


Γράφει ο Ο.Τ.Α κουστης

Λίγα μέτρα από την οικία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην παραλία της Ραφήνας, η εικόνα είναι τραγική, από το σκουπίδι,τις σκουριασμένες ντουζιέρες αλλά και από τα κατεστραμμένα αποδυτήρια που μετράνε τουλάχιστον είκοσι χρόνια ζωής!!!

Την εικόνα που αντίκρισα λίγες μέρες πριν επισκεπτόμενος την περιοχή, κατέγραψε και η κάμερα του ΣΚΑΙ, σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Εικόνες ντροπής σε μία παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το λιμάνι που καθημερινά-ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- επισκέπτονται χιλιάδες επιβάτες μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι τουρίστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η εικόνα αδιαφορίας είναι εμφανής με την πρώτη ματιά: Μπουκάλια, χαρτόνια, καρέκλες, ακόμα και λάστιχα και λύματα, πεταμένα από ασυνείδητους που αδιαφορούν για την υγεία λουομένων και μόνιμων κατοίκων.


Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Ανδρέας Κεχαγιόγλου, σε δηλώσεις του ........
στό ΣΚΑΙ τόνισε ότι “ο καθαρισμός των ρεμάτων ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ και συνεπώς ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε – είπε- είναι να ραντίζουμε για τα κουνούπια».

Η μελέτη για την αποκατάσταση του ρέματος – όπως ήταν φυσικό - έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΕΥΔΠΑ για περισσότερα απο δέκα χρόνια. Σύμφωνα με το Υπουργείο η μελέτη θα είναι έτοιμη το 2010.

Είδατε για να μην έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο του, πως την εγκατέλειψαν... ενώ εκεί που βουτάει – κάτω από το σπίτι του- έπεσαν πρόσφατα μαζί και με τον εξωραϊσμό του λιμανιού ...μμύρια ευρώπουλα!!!