Γιατί ο Γ. Παπανδρέου κάνει συνομιλητή του τον Μ. Χριστοφοράκο; Τι γράφει η επιστολή

Το ΠαΣοΚ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή του Ι. Ραγκούση προς τους δικηγόρους του Μ. Χριστοφοράκου, με την οποία ζητάει να δοθούν όλα τα στοιχεί που αφορούν το ΠαΣοΚ, όπως ισχυρίζεται ο Μ. Χριστοφοράκος.
Κίνηση υψηλού ρίσκου θεωρείται από τους πολιτικούς αναλυτές η απόφαση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε εντολή στον κ. Ι. Ραγκούση να συντάξει και να αποσταλεί επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Χριστοφοράκου με την οποία να αιτείται τη προσκόμιση στοιχείων για όσα ισχυρίζεται στις καταθέσεις του στην γερμανική δικαιοσύνη.
Η απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να προβεί σε αυτή την ενέργεια έρχεται σε ανταπόκριση όσων δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου στη Γερμανία κ. Στέφαν Κουρσάβε στην οποία είπε ότι ο πελάτης του ευχαρίστως θα ανταποκριθεί σε οπουδήποτε γραπτό αίτημα για πληροφορίες.
Μετά τη παραπάνω δήλωση, τα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν ραγδαία. Δόθηκε στη δημοσιότητα το δικαστικό έγγραφο στο οποίο ο Μ. Χριστοφοράκος παραδέχεται ότι έδωσε λεφτά στους κκ Κ. Γείτονα από το ΠαΣοΚ και στον Ιωάννη Βαρθολομαίου από τη ΝΔ....
Με το δεδομένο ότι ο κ. Κ. Γείτονας είναι εν ενεργεία βουλευτής και κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση στη κομματική ιεραρχία, ο κ. Γ. Παπανδρέου μετά από συνεννοήσεις με τα στελέχη του, οδηγήθηκε στη παραπάνω απόφαση.
Βασικός σκοπός του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι να αποδείξει ότι επιθυμεί τη πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, με όποιο τίμημα για το κόμμα του, και συγχρόνως να υποχρεώσει την ΝΔ σε αμυντικές κινήσεις τακτικής, αφού θα έχει την ευθύνη της δικαστικής πορείας του σκανδάλου.
Βέβαια, σε προηγούμενη ανακοίνωση του το ΠαΣοΚ, προκαταβολικά μιλάει «για συκοφαντία χωρίς στοιχεία και ανυπόστατους ισχυρισμούς και αστείες κατασκευές» που σημαίνει ότι δεν θεωρεί τον Μ. Χριστοφοράκο αξιόπιστο μάρτυρα. Παράλληλα, από την Ιπποκράτους διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι δεν προκύπτει πουθενά καταβολή χρημάτων στο ΠαΣοΚ
Είναι οφθαλμοφανές ότι το ΠαΣοΚ με την απόφαση να ανοίξει, έστω και εμμέσως, διάλογο με τον Μ. Χριστοφοράκο παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Από έναν φυγόδικο της ποινικής δικαιοσύνης του δίνει τη δυνατότητα να γίνει τιμητής της ελληνικής πολιτικής ζωής. Και αν οι ισχυρισμοί του Χριστοφοράκου «καίνε» το ΠαΣοΚ; Τότε πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση;
Ένα είναι σίγουρο. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου θα έχει προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στο κόμμα του. Αλλά θα έχει προσφέρει τις πολυτιμότερες υπηρεσίες στη χώρα του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμε κύριε,
Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».
Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.
Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου,
Γιάννης Ν. Ραγκούσης