Φιμωμένα τρωκτικά και πανηγυρίζοντες Ιθαγενείς

(Όλα τα αναγραφόμενα είναι προσωπικές θεσεις δικές μου, τις οποίες αγνοώ αν επικροτεί το Καφενείο που ευγενικά με φιλοξενεί στα πλαίσια της πολυφωνίας που το διακρίνει και που με ανέχεται ως θαμώνα)


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ


Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στα τρωκτικά.. Είτε ο όρος αναφέρεται κυριολεκτικά σε τετράποδα του ζωικού βασιλείου είτε μεταφορικά σε φιόγκους και λαμόγια της πολιτικής και του κατεστημένου, το αντικείμενο αναφοράς της λέξης μου ήταν πάντα αποκρουστικό
Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε το νούμερο 1 blogτης χώρας που πριν από λίγες ώρες φιμώθηκε από την google, για να ξαναλειτουργήσει πανηγυρικά λίγο αργότερα . Πρόκειται για blogτο οποίο σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την αισθητική μου και το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ποιοτική κατάντια των «πρωινούδων» και των «μεσημερούδων» των καναλιών της Ελληνικής τηλεόρασης. (να σαι καλά Λάκη Λαζόπουλε με τους αχτύπητους όρους σου) Ένα «διαδικτυακό μεσημεράδικο» είναι που χωρίς να του λείπουν οι αποκαλύψεις, κυνηγά την 1η θέση στη διαδικτυακή επισκεψιμότητα, όπως οι «μεσημερούδες» κυνηγούν τα νούμερα της AGB
Μαζί όμως με την 1η θέση ήρθε και το λουκέτο έστω και για λίγο.
Ήταν όμως το λουκέτο αυτό «αυτονόητο» όπως γράφουν οι πανηγυρίζοντες ιθαγενείς της ΖΟΥΓΚΛΑΣ?
Μελετώντας κανείς την «πολιτική περιεχομένου blogger» της google, θα δεί οτι ο γίγαντας του διαδικτύου θέτει 8 βασικά όρια περιεχομένου που δεν πρέπει να παραβιαστούν. Αυτά είναι όρια περί (1) ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (κάθε ειδους) (2)ΒΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, (3) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, (4) ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ, (5) SPAMMAIL& ΙΩΝ,(6) ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (7) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ και (8) ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
Για τα όρια 1 έως και 6 ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του «τρωκτικού» είναι αδύνατο να εντοπίσουν κάποια παράβαση.
Ας δούμε λίγο καλύτερα το όριο 7 περί «προσβλητικού περιεχομένου» . Λόγω του απόλυτα υποκειμενικού τρόπου με τον ........
οποίο μπορεί κανείς να αντιληφθεί την «προσβολή» η ίδια η google, περιορίζει αυστηρά τα περί προσβολής σε υλικό που «εγείρει μίση και στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες με βάση τη φυλή ή την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το βαθμό ικανότητας, το φύλλο, την ηλικία, την ιδιότητα του απόστρατου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό/ταυτότητα.»
Συνεπώς ούτε εδώ μπορούμε να βρούμε ψεγάδι στο «τρωκτικό»
Που πατάνε λοιπόν όσοι συντέλεσαν στο να μπεί το λουκέτο ?
Είναι παραπάνω από προφανές. Το λουκέτο μπήκε γιατί κάποιοι ΘΕΩΡΟΥΝ ότι το τρωκτικό κολύμπησε στα «νερά της παρανομίας»…
Σε μια χώρα που τα νομικά παράθυρα είναι περισσότερα από τους νόμους, είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι η googleως βαθύς γνώστης της Ελληνικής νομοθεσίας , είτε φόρεσε αυτόβουλα το λουκέτο στο δύστυχο το τρωκτικό είτε κινήθηκε καθ υπόδειξη ενός ή περισσοτέρων πολιτών.
Η κυρία Google, κινήθηκε καθ υπόδειξη των Ελληνικών Αρχών οι οποίες με την σειρά τους , ενήργησαν είτε αυτόβουλα (αμφίβολο καθότι χρόνια τώρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου) , είτε καθ υπόδειξη πολίτη ή πολιτών.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα περίεργα
Οι αρχές αυτές τι έκαναν στην περίπτωση βιασμού της πληροφόρησης από εφημερίδες που το κατεστημένο τις αποκαλεί «έγκριτες» και «σοβαρές» όταν αυτές έγραφαν φαντασιώσεις περί συνάντησης Καραμανλή – Ερντογαν στο περιθώριο των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης?
Τι έκαναν όταν το γραφικό πετεινόν του ουρανού ράτσας «σπίνος» τιτίβιζε περί χαρτοπαίχτρας συζύγου υπουργού ?
Ποιά είναι τα νομικά ατοπηματα που έκανε το τρωκτικό και που πρέπει να οδηγήσουν στη φίμωσή του χωρίς να αποφανθεί η δικαιοσύνη?
Δεν πρέπει κάποιος να μας τις πεί?

Οι δε πανηγυρίζοντες κάτοικοι της ζούγκλας , οι κατακρίνοντες τις ανώνυμες αναρτήσεις, γιατί μιλούσαν με ΓΡΙΦΟΥΣ βλέποντας το τρωκτικό να σπαρταρά στη φάκα τις ώρες πού είχε μπεί το λουκέτο?
Τι θα πει ρε μάγκες «Όταν η εισαγγελία διαβιβάσει στην GOOGLE και την INTERPOL τις καταγγελίες που έχουν γίνει θα παραδοθούν στους θιγόμενους όλα τα ip των συγγραφέων της λάσπης» ?
Εσείς με τις αντικειμενικά μεγαλύτερες αποκαλύψεις γιατί δεν βγάζετε στη φόρα ποιοι είναι οι θιγόμενοι και ποια είναι η λάσπη που έφαγαν?
Όλα τα blogsσας δείχνουν ως υποκινητές, της διαδικασίας φίμωσης του τρωκτικού. Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε ναι εμείς είμαστε ή δεν είμαστε. Αν είσαστε εσείς οι υποκινητές και έχετε δίκιο που μπορείτε να το τεκμηριώσετε τότε μαγκιά σας. Δεν είναι πιο έντιμο από το να γράφετε επώνυμες εκθέσεις ιδεών με γενικολογίες περί γνωστών επιχειρηματιών που εκτρέφουν τρωκτικά?

Όσο για εσάς ρε μάγκες «τρωκτικοί» μιας και ανοίξατε πάλι και ακονίζετε τα δόντια σας, και για να μην νομίζετε ότι θέλω να χαϊδεύω τα αυτιά σας γιατί ακολουθείτε παρόμοια τακτική?
Βγάλατε μια «προκήρυξη» την οποία την «σήκωσαν» όλα τα blogsκαι στην οποία αφήσατε τα συναισθήματά σας να κυριαρχήσουν της λογικής
Γιατί ΔΕΝ κρατάτε μια σταθερή στάση περί ανωνυμίας ή επώνυμων αναρτήσεων?
Εγώ περίμενα είτε να υπερασπιστείτε με επιχειρήματα το δικαίωμα σας να μην ξέρουμε ποιοι είστε, είτε να μας πείτε ξεκάθαρα «αυτοί είμαστε»
Είστε αυτοί που ονομάζει η ζούγκλα οι κάποιοι άλλοι?
Τι θα πει ρε μάγκες ότι εμφανιστήκατε στις «αρχές» όταν σας κάλεσαν διωκόμενους για κακούργημα?
Σε εμάς που σας διαβάζουμε εμφανιστήκατε την στιγμή που παίρνετε έμμεση θέση κατά της ανωνυμίας?
Τι γρίφοι είναι αυτοί?


Το τρωκτικό ούτε το γούσταρα σαν blog, ούτε το γουστάρω. Αν κλείσει ποτέ απο ΜΟΝΟ του μπορεί και να σουβλίσω αρνιά. Όσο όμως αυτοί που πιστεύουν ότι του άξιζε η βίαιη φίμωση αδυνατούν να με πείσουν για την ορθότητα της ενέργειας αυτής, και παρά την επιταχυνόμενη ποιοτική του κατρακύλα, θα φωνάζω υπέρ του ενώνοντας την φωνή μου με τις λοιπές φωνές διαμαρτυρίας του διαδικτύου


ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ