Τείχος προστασίας στον Γείτονα από το Πα.Σο.Κ


Τείχος προστασίας υψώνεται από το ΠαΣοΚ γύρω από τον κ. Κ. Γείτονα καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν (και πολύ σωστά!) ότι επ΄ ουδενί δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αυταπόδεικτες αλήθειες ισχυρισμοί ενός υποδίκου, όπως είναι ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος. Υψηλόβαθμο στέλεχος μάλιστα του ΠαΣοΚ έλεγε κατ΄ ιδίαν, αλλά σε πολύ υψηλούς τόνους, ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η συμμετοχή σε ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι πολιτικοί αποδέχονται με τις πράξεις και τη στάση τους ότι είναι πάντοτε εν δυνάμει ένοχοι και ότι ακόμη και οι άνευ στοιχείων ισχυρισμοί υποδίκων εναντίον τους είναι αρκετοί για να ενεργοποιήσουν τον αυτόματο εξοστρακισμό τους. Κάπως έτσι μου λένε ότι αποφασίστηκε στην Πάρο, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, να ζητηθούν εγγράφως με επιστολή του Γραμματέα κ. Ι. Ραγκούση προς τους δικηγόρους του κ. Χριστοφοράκου στοιχεία και αποδείξεις επί του ισχυρισμού του πρώην επικεφαλής της Siemens ότι ενίσχυσε οικονομικά το ΠαΣοΚ μέσω του κ. Γείτονα.

Σωστό είναι ασφαλώς ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να θεωρούνται με το παραμικρό ένοχοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Ωστόσο, το ΠαΣοΚ έχει συμβάλει σε αυτή τη νοσηρή αντιμετώπιση της πολιτικής με φαεινές ιδέες όπως η ...........
πρόσφατη για τον διαρκή προληπτικό έλεγχο των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών όλων όσοι θα αναλαμβάνουν κρατικό αξίωμα και την παροχή δικαστικής προστασίας σε όσους προσκομίζουν στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών. Καθώς η επιστήμη δεν έχει ακόμη ανακαλύψει το αντίδοτο στη διαφθορά, η ελληνική προσήλωση στην ουτοπική του αναζήτηση, λένε οι ρεαλιστές, συμβαίνει γιατί προσφέρει ένα πολύ βολικό άλλοθι στους πολιτικούς ώστε να μη συζητούν για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι αδυνατούν να χειριστούν.
ΠΗΓΗ