Ο άθλος της Ερασμίας

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο είναι μια πολύ κοπιαστική διαδικασία που θέλει πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια. Και αυτό για τους κανονικούς δεκαοχτάρηδες που δεν έχουν άλλη δουλειά, μόνο το διάβασμα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα 45 ετών με εργασία και οικογένεια με δύο παιδιά. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που πράγματι αξίζουν τα συγχαρητήριά μας.Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Ερασμία Γναφάκη η οποία από το Νυχτερινό Λύκειο Χανίων πέτυχε στο Πανεπιστήμιο στις πολιτικές επιστήμες. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τις ζητήσουμε μερικά λόγια και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ζωής της. Πράγματι ανταποκρίθηκε στην προτασή μας και ας δούμε μέσα από τις δικές της λέξεις την προσπάθεια που έκανε.

"ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΓΝΑΦΑΚΗ ΕΡΑΣΜΙΑ ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟ 1987 ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΚΠΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΕΨΩ ΟΤΙ ΤΟΤΕ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑ. ΤΟ 1999 ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ.ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΜΕ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ 2003 ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

ΤΟΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΕΝΑ ,13, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΤΑΞΗ! ΟΜΩΣ ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΕΤΣΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑΞΕ.ΕΒΑΛΑ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ


ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΗΘΙΚΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΙΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 8 ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΣ. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ Δ.Ε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Ερασμία για άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ