ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Πολλά είναι τα blogsκαι οι εφημερίδες που σχολίασαν την περίφημη ‘Μαρίνα’ και τον αξιαγάπητο ‘Βασίλη’ της καμπάνιας «Μένουμε Ελλάδα» του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο της κριτικής που ασκήθηκε βρέθηκε τόσο η ποιότητα της «μοναδικής εξυπηρέτησης» του Βασίλη και των «υπέροχων πρωινών» της Μαρίνας που συχνά είναι κατώτερη τριτοκοσμικών standards, όσο και το κόστος τους που είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους Έλληνες.

Έχοντας μόλις επιστρέψει και εγώ απο μια ‘Μαρίνα’ και έναν ‘Βασίλη’, θα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις, σχετικά με την καμπάνια αυτή.
Δεν θα σταθώ ούτε στο κόστος ούτε στην ποιότητα των υπηρεσιών που μου πρόσφεραν.
Κάθε φορά που «μένω Ελλάδα» είμαι αποφασισμένος να αποδεχτώ κάθε είδους ποιότητα και οικονομικό κόστος που συνοδεύει την επιλογή μου
Θα επικεντρωθώ όμως στο απόλυτο ΡΙΣΚΟ επιβίωσης που παίρνουμε όλοι μας κατ’ επανάληψη , ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα, για να καταφέρουμε για λίγες ημέρες το χρόνο να γευτούμε τα «πρωινά» κάποιας Μαρίνας ή κάποιου Βασίλη είτε αυτά είναι υπέροχα και φθηνά είτε άθλια και πανάκριβα

Ένα ρίσκο που πιστεύω πως μόνο με την μορφή ερωτημάτων , μπορώ να αποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ερωτημάτων που απευθύνονται τόσο στους σημερινούς κυβερνητικούς εμπνευστές των τρισάθλιων διαφημιστικών τουριστικών «σλόγκαν» , όσο και στους παντός κοματικού χρώματος επίδοξους μελλοντικούς διαδόχους τους

Ως πότε θα πηγαίνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας, χωρίς να υπάρχει ένα διάζωμα στο δρόμο μου , να με προστατεύει από τον .......
.κάθε άσχετο Κυρ-Βασίλη που αφού πήρε τα υπέροχα «πρωινά» του και τα αλκοολούχα «μεσημεριανά» του, βγήκε παγανιά?

Ως πότε θα πηγαίνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας μέσω ενός κατ’ ευφημισμό εθνικού δικτύου, με τον κίνδυνο είτε να πεταχτούν μπροστά μου τα γιδοπρόβατα του Κυρ-Βασίλη, ή και ο Κυρ-Βασίλης ο ίδιος καβάλα στο «τρακτέρι» του ?

Ως πότε θα πηγαίνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας, περνώντας μέσα από αιώνια οδικά εργοτάξια-καρμανιόλες?
Από τότε που αρχίζουν οι παιδικές μου μνήμες, δεν θυμάμαι ούτε ένα ταξίδι, να μην δίνει την εντύπωση διέλευσης εργοταξίου.
Κύριοι κυβερνόντες τέως, νυν, και μέλλοντες, είστε ικανοί να παραδώσετε έστω και μια εκατοντάδα χιλιομέτρων ποιοτικού ασφάλτινου δικτύου χωρίς να χρειαστεί να το αγγίξετε για τα επόμενα πέντε χρόνια?

Ως πότεθα πηγαίνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας, με τον κίνδυνο το τραίνο μου να εμπλακεί σε σύγκρουση με το αυτοκίνητο του κάθε απρόσεκτου κυρ-Βασίλη σε μια από τις εκατοντάδες ισόπεδες διασταυρώσεις του οδικού δικτύου με το δίκτυο του ΟΣΕ?

Ως πότεθα πηγαίνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας με πλωτά φέρετρα που πρόσφατα (Ιουλιος2009) η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου ADACτα χαρακτήρισε ως σαπιοκάραβα και το εδώ Υπουργείο μίλησε απλά για «υπερβολές»?
( http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529271&ct=1 )

Ως πότ εθα πετάω προς την αξέχαστη Μαρίνα σας με κίνδυνο να με ‘ρίξουν’ τα laserτου κανακάρη του κυρ-Βασίλη που έχει βρει ως παιχνίδι να τυφλώνει κυβερνήτες αεροσκαφών τη στιγμή της προσγείωσης ή της απογείωσης στα ξέφραγα αμπέλια της επαρχίας που τα λέτε αεροδρόμια?

Και κάθε φορά που με το καλό θα φτάνω στην αξέχαστη Μαρίνα σας, ως πότε θα ζω με την αγωνία για το αν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επιστροφής σε περίπτωση προβλήματος υγείας μιας και χρόνια τώρα η εμφάνιση σοβαρού προβλήματος υγείας εκεί που σερβίρει τα υπέροχα «πρωινά» της η Μαρίνα σας μεταφράζεται σε μόνιμες διακοπές «εν τόπω χλοερώ» αν ο παθών δε μεταφερθεί άμεσα στον «πολιτισμό»?

Αλήθεια το ίδιο αξέχαστοι με την Μαρίνα και τον Βασίλη σας, δεν ήταν και ο Φοίβος με την Αθηνά σας?
Πού παίρνουν άραγε το «πρωινό» τους οι δυο αυτές «ψυχές»που είδαν το φώς του ηλίου το 2004, και που τα γεννητούρια τους τα πληρώσαμε κάτι παραπάνω από 24 δις ευρώ ?
Γιατί δεν χρησιμοποιείτε τα ονόματά τους στην καμπάνια σας και εφευρίσκετε νέες «αξέχαστες» προσωπικότητες?

Μήπως την στιγμή που σε εμάς λέτε «Μένουμε Ελλάδα» αυτοί λάκισαν για να μην τους συνθλίψουν τα εγκαταλελειμμένα αλλά επίσης «αξέχαστα» Ολυμπιακά Ακίνητα και οι συμπληγάδες που έχετε σπείρει σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου?
Εδώ ξεχάσατε ακριβοπληρωμένες Ολυμπιακές συγκινήσεις που ΔΕΝ θα ξανανιώσουμε ποτέ και τολμάτε να μιλάτε για τα αξέχαστα “breakfasts” της Μαρίνας σας ?

Οι αστείες προτάσεις σας να «μείνουμε Ελλάδα» για τα αξέχαστα «πρωινά» της Μαρίνας σας, από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν

Αν «μένω Ελλάδα» είναι μόνο και μόνο διότι για ένα μυστήριο λόγο αγαπώ ακόμα τόσο την πατρίδα μου όσο και τις Μαρίνες της ότι είδους "πρωινά" και αν που σερβίρουν, παρά την ταυτόχρονη απεχθή παρουσία σας

Και αυτό που ποτέ δεν θα ξεχάσω είναι η ανικανότητά σας και οι ατέλειωτες συμπληγάδες που για δεκαετίες «φυτεύετε» και «ξεχνάτε» σε κάθε είδους 'οδό' που μου προτείνετε να διαβώ «μένοντας Ελλάδα» για τα κεράσματα της «αξέχαστης» Μαρίνας σας