ΣΛOBAN - OΛYMΠIAKOΣ 0-2: H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός

Ίσως και έχοντας στο μυαλό του το πάθημα του Παναθηναϊκού στην Πράγα, ο Oλυμπιακός επικράτησε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα της Σλόβαν στην Mπρατισλάβα με 2-0 και πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη σε μία εβδομάδα στον Πειραιά.
Το 2-0 θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, κυρίως αν το ήθελαν πραγματικά οι άσοι του Κετσπάγια


O σοβαρός Ολυμπιακός ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει προβλήματα στο ραντεβού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Το ταξίδι στη Σλοβακία είχε την οσμή μιας ωραίας εκδρομής σε μια πόλη που φημίζεται για τα μεσαιωνικά της κάστρα. Ο Ολυμπιακός με μια σύγχρονη εμφάνιση ύψωσε το λάβαρο της νίκης με ένα ξεκούραστο 2-0. Στο 21΄ όλα είχαν τελειώσει! Μόλις στο 2΄ ο Ζαϊρί χτύπησε κόρνερ, πρώτο σουτ κακό από τον Μήτρογλου, η μπάλα στο κεφάλι του Αβραάμ Παπαδόπουλου και από εκεί στα δίχτυα του Μπίτσικ. Το 0-2 έγινε στο 21΄ όταν ο Μήτρογλου ελίχθηκε ωραία, έδωσε την πάσα στον Λεονάρντο και ο Βραζιλιάνος με αριστερό σουτ σφράγισε την επιτυχία του Ολυμπιακού....

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Ο Ζαϊρί έκανε σλάλομ από τα δεξιά, ο Λεονάρντο έδειχνε αναβαπτισμένος και οι «κόκκινοι» δεν άφησαν τη Σλόβαν να κάνει το παιχνίδι της. Στο 36΄ ο Ζαϊρί υποχρέωσε τον Μπίτσικ σε ωραία απόκρουση και στο 43΄ ο Σαλάτα είχε σουτ στο δοκάρι του Νικοπολίδη! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τα... δοκάρια στο 75΄ με «κεραυνό» του Μαρέσκα που υποχρέωσε τον αντίπαλο κίπερ να σκύψει! Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, κυρίως αν το ήθελαν πραγματικά οι άσοι του Κετσπάγια. Έδειξαν πως τους αρκεί το κλασικό σκορ (2-0) των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Ο Μαρέσκα θέλησε να βρει τα πατήματά του, ο Γκαλέτι να επανέλθει μετά τις ενοχλήσεις και ο Ζαϊρί άλλαξε πλευρά, όχι όμως και συνήθειες να κάνει επίδειξη ικανοτήτων.

Γενικά ο Ολυμπιακός άφησε καλές εντυπώσεις, χωρίς να ενθουσιάσει και λαμβάνοντας πάντα υπ΄ όψιν τη χαμηλή δυναμικότητα της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Όλοι ασχολούνται με τον επόμενο αντίπαλο στον δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.