Βατή η κλήρωση για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό


Στα μέτρα τους ήταν η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι-Σλόβαν Μπρατισλάβας θα βρουν στο δρόμο τους οι «ερυθρόλευκοι», ενώ το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να αποκλείσει τη Σπάρτα Πράγας, όπως δηλαδή έκανε και πέρσι. Στις 28 και 29 Ιουλίου τα πρώτα ματς. Στις 4 και 5 Αυγούστου οι ρεβάνς.




Οι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού

ΖΡΙΝΣΚΙ ΜΟΣΤΑΡ

Η Ζρίνσκι, πρωταθλήτρια Βοσνίας, πήρε το όνομά της από την ιστορική αριστοκρατική οικογένεια των Ζρίνσκι, η οποία υπήρξε μεγάλη ευεργέτιδα της πόλης του Μοστάρ. Στην ιστορία της έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2004-05, 2008/09) και ένα Κύπελλο (2007/08). Δεν έχει καταφέρει όμως ποτέ να δώσει το παρών σε τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

Η Σλόβαν είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Σλοβακίας. Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Σλοβακίας, αλλά και 8 στην ενιαία Τσεχοσλοβακία. Η μεγάλη της στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1969, με 3-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο Ζενκτ Γιάκομπ της Βασιλείας.

Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, η Ζρίνσκι είχε επικρατήσει 1-0, αλλά το φαβορί εξακολουθούν να είναι οι Σλοβάκοι που έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η Σπάρτα είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα στην Τσεχία. Στην ....... ιστορία της έχει κατακτήσει 10 εθνικά πρωταθλήματα και ακόμη 24 στην ενωμένη Τσεχοσλοβακία. Έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες όπως οι Νέντβεντ, Τσεχ, Ροζίτσκι, Κόλερ, Μπέργκερ, Σίβοκ και Κόβατς. Ο Παναθηναϊκός τη συνάντησε και πέρσι στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και την απέκλεισε.