Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο εσωτερικό της ΝΔ

Την πρόθεση του να παραιτηθεί επανέλαβε χθες ο Γ. Μανώλης, ο οποίος με αφορμή την επιστολή των «16» άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, δηλώνοντας ότι «Ίσως είναι αργά για αλλαγές». Στο μεταξύ τριγμούς συνεχίζει να προκαλέι η επίμαχη επιστολή των «γαλάζιων Λαρισαίων».
Νέα «πυρά» εκ των έσω δέχτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, αυτή τη φορά από τον βουλευτή Αργολίδος Γ. Μανώλη. Ο κ. Μανώλης σε συνέντευξη του στο Κανάλι 1, επανέλαβε ότι είναι ειλημμένη η απόφασή του να παραιτηθεί και άσκησε δριμύτατη κριτική στο πως η παράταξη χειρίστηκε την επιστολή των 16 επιφανών «γαλάζιων» στελεχών. «Ισως είναι αργά για αλλαγές. Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμασταν ηλεκτροσόκ και όχι βαλεριάνες... Όταν είσαι μες στη θάλασσα, κουνάς τα χέρια σου, κάτι κάνεις, δεν περιμένεις να πνιγείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Αργολίδος, τόνισε επίσης ότι πολλοί από τους υπουργούς και τους κρατικούς παράγοντες, αλλά και διάφοροι «καρεκλοκένταυροι» δεν έχουν επαφή με τον κόσμο.... «Οταν δεν θες να απαντήσεις, όταν είσαι κλεισμένος στον δικό σου κόσμο, όταν έχεις κατεβασμένα ρολά, λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Αυτοί που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό και τον συμβουλεύουν δεν του τα μεταφέρουν σωστά τα μηνύματα. Ο ίδιος νομίζω ότι τα παίρνει» ανέφερε αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Θ. Κοκκινούλης, ο οποίος έιχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Μανώλη, επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις. Ο «αντάρτης» της Λάρισας δήλωσε σε υψηλούς τόνους: «Ο Πρωθυπουργός να πετάξει τα καρκινώματα που έχουν προσβάλει την ηθική και την κουλτούρα των Ελλήνων σε ότι αφορά θέματα ηθικής τάξης... Ή συμμορφωνόμαστε ή περνάμε στον πάγκο»

Ο συνδικαλιστής δεν δίστασε όμως να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του Θ. Ρουσόπουλου, δηλώνοντας ότι «Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι ντρέπεται για λογαριασμό μου και τώρα μαζεύει βρούβες στο υπόλοιπο Αττικής».

Να κατευνάσει λίγο το κλίμα, επιχείρησε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννης Βαρβαρούσης, στον οποίον αποδόθηκε η φράση «αν χρειαστεί ακόμη και να πέσει η κυβέρνηση για να καθαριστεί αυτό το πράγμα, να πέσει». Σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια από κάποιους να διαφοροποιήσουν τα λεγόμενά του, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια απομόνωσης λέξεων ή φράσεων.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Αντώναρου περί «μεμονομένων πολιτών» προσπάθησε να πάρει εχθές ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. Σε χθεσινή συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένους πολίτες, αλλά για πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία και παρέπεμψε στις πολυαναμενόμενες αλλαγές του Πρωθυπουργού.

Όπως δήλωσε σχετικά με την επίμαχη επιστολή των 16 Λαρισαίων: «Τη μελετούμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Στον χρόνο που πρέπει, θα απαντήσουμε εμπράκτως» τονίζοντας ότι παρατηρούνται ήδη αλλαγές στους κυβερνητικούς ρυθμούς. Ο ίδιος συμπλήρωσε «Ξέρουμε ότι παίρνουμε πολιτικό κόστος, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ανεξάρτητα από αυτό το κόστος».

Σχολιάζοντας τα τεκτενόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: « Η Ν.Δ. έχει πολύ σοβαρά προβλήματα συνολικά με την ελληνική κοινωνία και όλο και περισσότερο με τα ίδια της τα στελέχη».

Παγώνουν την εκλογολογία – φουντώνουν την προεδρολογία

Με το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να «βράζει», πυκνώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για ανασχηματισμό στα τέλη Αυγούστου ή πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη. Ερωτηθείς να σχολιάσει τα περί εκλογών χθες, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, πριν από ενάμιση μήνα, όταν είχε πει «δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές».

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει την εκλογολογία, τόσο προσπαθεί να φουντώσει την προεδρολογία. Επανερχόμενος στο θέμα εχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της ότι παίζει με τους θεσμούς. «Με τους θεσμούς και με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος κανείς δεν παίζει. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται στο ακέραιο. Δεν εφαρμόζεται κατ επιλογήν ή κατά γούστο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου», δήλωσε ο κ. Αντώναρος.