Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ BLOGGING ΚΟΥΒΑΔΙΑΣΤΗΚΕ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Την υπόθεση Ευρωεκλογές 2009 τη ζήσαμε από μέσα. Από την αρχή που ήταν η εφορευτική επιτροπή μέχρι το τέλος που ήταν το Πρωτοδικείο. Άρα το ντάνιασμα στις παραλίες το ζήσαμε από την ανάποδη. Αφήσαμε μάλιστα να περάσουν μερικές μέρες, να καταλαγιάσει η κατάσταση πιστεύοντας ότι κάποιοι σχολιαστές θα επικεντρώνονταν στο «δια ταύτα» της αποχής. Πράγμα που δεν έγινε. Ο λόγος είναι ιδιοτελής.
Ζήσαμε του παπούδες, τις γιαγιάδες και τους γονείς τους να έρχονται και να ψηφίζουν ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ . Ζήσαμε τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, οι τελευταίοι ντυμένοι με στολές αλκίμων του Μεταξά και με το γκλομπ στην τσέπη να μπαίνουν με τσαμπουκά στο εκλογικό τμήμα χωρίς να δείχνουν κάρτα εκπροσώπησης του κόμματος, και αφού μας κοιτούσαν καχύποπτα, να εξετάζουν αν στις ντάνες των ψηφοδελτίων που δίναμε στους ψηφοφόρους περιλαμβανόταν και της Χρυσής Αυγής, και φεύγοντας να μας ρωτούν υποκριτικά αν χρειαζόμασταν βοήθεια!!!. Βιώσαμε επίσης το ρεζιλίκι να είμαστε εφορευτικές επιτροπές και το υπουργείο του Mr. Pakis να μην έχει προβλέψει κονδύλι ούτε για καφέ ούτε για ένα υποτυπώδες γεύμα των 2 ευρώ. Άσε τους τρίσμοιρους αστυφύλακες – φρουρούς των τμημάτων. Σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλι ήταν και σε χειρότερη από μας κατάσταση. Κονδύλια για διαφημίσεις για τις ευρωεκλογές υπήρχαν, κονδύλια για τους παράγοντες που διεξήγαγαν τις εκλογές όχι. Τόσο απαράδεκτο του υπουργείο του πολυ-υπουργού.
Αλλά ζήσαμε και την αποχή της γενιάς του Blogging. Και πρέπει να επισημάνουμε αυτό που από ιδιοτέλεια αυτοί που υπηρετούν το πολιτικό σύστημα δεν τους λένε. Τα παιδιά αυτά που είτε είναι αναγνώστες των blogs, είτε αναγνώστες –σχολιαστές είτε bloggers οι ίδιοι τους πιάστηκαν Κώτσοι από το πολιτικό σύστημα. Το σύστημα τους κουβάδιασε. Πολύ ύπουλα τους έκαναν πλύση εγκεφάλου για παραλία και πάτησαν την πεπονόφλουδα. Ενώ είχαν τη δυνατότητα να το τσακίσουν με την ψήφο τους. Γιατί;. Επειδή το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα θα βγάλει κυβέρνηση ακόμα και με ποσοστό συμμετοχής που θα ..........

κυμαίνεται στο 35% και ας υπάρχει αποχή 65%. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κάνει την ψήφο του παππού, της γιαγιάς και των γονιών των νέων να έχει σχεδόν τετραπλάσια ισχύ αφού αποχή σημαίνει ανισομέρεια και περιθωριοποίηση.
Δηλαδή από τη στιγμή που πάει ο παπούς με τη γιαγιά σου – πέρα από τους γονείς σου- τί περιμένεις να ψηφίσουν προοδευτικά ή σντηρητικά;. Θα ψηφίσει, ας πούμε Τσίπρα, Τρεμόπουλο ή Καρατζαφέρη και Χρυσή Αυγή;... Και τί σημαίνει ψήφος στα άκρα;. Υπάρχει περίπτωση πέρα από τη δημαγωγία των ανέφικτων σλόγκαν και τον λαϊκισμό να σου λύσουν τα προβλήματα σου;. Να χαράξουν πολιτική που να κοιτάζει τα συμφέροντα σου;. Όχι. Αντίθετα τι βλέπουμε. Μια ήδη παραπαίουσα από πριν κυβέρνηση να σέρνεται από το ΛΑ.ΟΣ κάνονατς στροφή προς τα δεξιά. Να κυνηγά φουκαράδες μετανάστες που αφού τους άφησε να μπουν στην Ελληνική επικράτεια, τους ξυλοκοπεί, τους μαζεύει σε στρατόπεδα, όπου θα αρχίσουν να κυκλοφορύν ταχύτατα μολυσματικές αρρώστειες που θα μεταδοθούν και στον υπόλοιπο πληθυσμό αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, και αν τύχει να πέσεις επάνω σε επιχείρηση - σκούπα λαθρομεταναστών, που τους κυνηγούν να τους δείρουν με γκλομπς, θα τις αρπάξεις και συ. Αν είσαι τυχερός μπορεί και να μην καταλήξεις στο νοσοκομείο. Και θα είναι αυτό ποιότητα ζωής για σένα;. Θα σου έχει λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και της ανασφάλειας;. Η ψήφος των παπούδων σου, που σωστά πήγαν και ψήφισαν ότι ψήφισαν έπιασε τόπο για σένα ή οι εξουσιαστές σε κουβάδιασαν μαντρώνοντας σε στην παραλία για να μην τους αντισταθείς με την ψήφο σου φίλε και φίλη του Blogging;.