Τα πρώτα κρούσματα σε Μάλια και Χερσόνησο.

Τα πρώτα επεισόδια, συμπλοκές και καταγγελίες για βιασμούς έκαναν ήδη την εμφάνισή τους μαζί με τα πρώτα γκρουπ τουριστών από τη Βρετανία στα Μάλια και την Χερσόνησο και οι αρχές συνεργάζονται με τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βρετανίας για την αντιμετώπισή τους.
Ο δήμαρχος Μαλίων Κωστής Λαγουδάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της πρεσβεία και του προξενείου της Βρετανίας στην Κρήτη, αλλά και με το προεδρείο του τοπικού συλλόγου ιδιοκτητών καφετεριών και μπαρ, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση ακραίων περιστατικών από τους νεαρούς επισκέπτες, αλλά και για την ασφάλειά τους. Ήδη εκπονήθηκε καμπάνια που θα ξεκινήσει με τη διανομή διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα προτρέπει τους νεαρούς τουρίστες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια, να σέβονται τα ήθη και έθιμα της περιοχής και την ελληνική νομοθεσία ώστε να επιστρέφουν ασφαλείς στην πατρίδα τους.....
Ωστόσο, δύο Βρετανοί 31 και 36 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς που φέρονται ότι την οδήγησαν στο δωμάτιο όπου διαμένουν μία 24χρονη συμπατριώτισσά τους με το πρόσχημα ότι θα ακούσουν μουσική και εκεί τη βίασαν και οι δύο διαδοχικά. Ένας ακόμη 28χρονος ομοεθνής τους κατηγορείται για συνέργεια στο βιασμό, επειδή είχε οδηγήσει σε διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου τη φίλη της 24χρονης και την απασχολούσε.
Αλλά και μία 20χρονη Νορβηγή υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, σε βάρος δύο Ελλήνων 21 και 22 χρόνων που υποστηρίζει ότι, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου, την οδήγησαν σε κοντινή παραλία όπου της άσκησαν σωματική βία, τη βίασαν και τη συνέχεια την εγκατέλειψαν.