Οταν δύει το άστρο...

Oλες οι έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης αλλά και οι πολλές εμπειρικές παρατηρήσεις βεβαιώνουν ότι το άστρο του κ. Καραμανλή δύει....
Τα μηνύματα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και από τη Μακεδονία - τη γενέτειρα του κ. Πρωθυπουργού, το άλλοτε νεοδημοκρατικό κάστρο-, δείχνουν ότι το πλήθος δεν πείθεται πια.
Εχει ιδία παράσταση και γνώση των πεπραγμένων και ο νεοδημοκρατικός προπαγανδιστικός μηχανισμός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν τα καταφέρνει, δεν δύναται να μεταβάλει την ατμόσφαιρα καταδίκης που επικρατεί στο εκλογικό σώμα.
Κατά τα φαινόμενα, οι πολίτες έχουν καταλήξει, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Ξέρουν πια ότι στα διαρρεύσαντα πέντε νεοδημοκρατικά χρόνια η χώρα δεν προόδευσε και ότι η ζωή των πολλών δεν καλυτέρευσε.
Αντιθέτως αντιλαμβάνονται ότι η οικονομία υποχώρησε, η αισιοδοξία χάθηκε, οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν και το χειρότερο τα σκάνδαλα άνθησαν, παρά τους όρκους και τις υποσχέσεις για διαφανή διακυβέρνηση και βίο σεμνό και ταπεινό.....Oταν τέτοιες αντιλήψεις επικρατούν στην κοινωνία, ο κόσμος δεν δείχνει κανένα έλεος.
Ουδείς άλλωστε διασώθηκε από το αποφασισμένο πλήθος. Νομοτελειακά λοιπόν ο κ. Καραμανλής, όπως συνέβη και με πιο προβεβλημένους από αυτόν ηγέτες, θα αντιμετωπίσει μεθαύριο την μήνιν του αποφασισμένου εκλογικού σώματος. Και από το βράδυ της Κυριακής ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη «νέα διακυβέρνηση».
Ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει από τη Δευτέρα κάποια προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης, αλλά οι δυνάμεις θα είναι ασθενείς, κατακερματισμένες, ανήμπορες, μη δυνάμενες να μεταβάλουν τις τάσεις.
Το εσωτερικό μέτωπο επίσης θα είναι κλονισμένο, ο προετοιμαζόμενος εδώ και καιρό διάδοχος πόλος της κυρίας Μπακογιάννη θα ακινητοποιηθεί και οι ασθενέστεροι δελφίνοι θα εμπλακούν σε αγώνα εξόντωσης.
Και τα πολλά προβλήματα θα αναδειχθούν στο μέγιστο βαθμό, οι Βρυξέλλες θα γίνουν πιεστικότερες και οι αποφάσεις θα καταστούν ακόμη δυσκολότερες.
Στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου η νεοδημοκρατική εξουσία θα είναι απολύτως αποδιοργανωμένη, δεν θα μπορεί να χειρισθεί τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί, θέλοντας και μη, στις εθνικές κάλπες, όπου και θα δύσει το άστρο του κ. Καραμανλή.
Αυτή είναι η φορά των πραγμάτων και τίποτε για την ώρα δεν μοιάζει ικανό να την αλλάξει.