Μίζες και σε τρομοκράτες;

Διοχετεύθηκαν μίζες της Siemens και σε τρομοκράτες; Το ερώτημα αυτό εξετάζει η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έχει συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που διερευνά εάν χρήματα από δωροδοκίες της Siemens κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, πρόκειται για μίζες που κατεβλήθησαν το 2004 στον τότε υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Μπαγκλαντές προκειμένου ο όμιλος να διασφαλίσει ανάθεση έργου στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Η Siemens έχει παραδεχθεί ενώπιον της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι έγιναν οι εν λόγω πληρωμές Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Αμινούλ Χακουέ, καταδικάστηκε αργότερα ερήμην από δικαστήριο του Μπαγκλαντές σε κάθειρξη 31 ετών. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο πρώην υπουργός συντόνιζε επιθέσεις και άλλες δραστηριότητες της τρομοκρατικής Ομάδας «Jamaat ul-Mudschahidin Bangladesh».

Ακόμα και στο Μπαγκλαντές έχει ερευνηθεί η υπόθεση , έχουν γίνει οι δίκες και έχουν επιβληθεί ποινές. Μόνο στην Ελλάδα είμαστε ακόμα στην αρχή της υπόθεσης και έχουν πετάξει οι εγκέφαλοι.