Το Τραγούδι της ημέρας- Big Whiskey and the GrooGrux King

Να ακούσουμε μια πολύ ωραία μπάντα σήμερα αγαπητέ καφετζή.
Big Whiskey and the GrooGrux King
Ο Dave Matthews και η μπάντα του είναι ένα συναυλιακο συγκρότημα από το Charlottesville της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Σχηματίστηκαν το 1991 από τους Dave Matthews (φωνή, κιθάρα), Stefan Lessard (μπάσο),Boyd Tinsley (βιολί), Carter Beauford (ντραμς) και τον αδικοχαμένο LeRoi Moore (σαξόφωνο). Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής Dave Matthews δούλευε σε ένα μπαρ της πόλης σαν μπάρμαν και εκεί γνώρισε ένα δικηγόρο ο οποίος ακούγοντας κάποια από τα τραγούδια του τον ενθάρρυνε να ψάξει να βρει μουσικούς για να φτιάξει μια μπάντα, αλλά και να νικήσει το φόβο που είχε να τραγουδά μπροστά σε κοινό. Έτσι γνώρισε πρώτα τον τζαζίστα νράμερ Carter Beauford και λίγο αργότερα και τους υπόλοιπους και τι ειρωνεία δημιουργήθηκε μία από τις καλύτερες live μπάντες των ημερών μας αφού εμφανίζονται ζωντανά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει περισσότερους ζωντανούς δίσκους απ' ότι στούντιο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι είναι ένα από τα σοβαρότερα συγκροτήματα της σημερινής μουσικής. Επίσης δεν μπορούμε να τους κολλήσουμε κάποια ταμπέλα απλά γιατί τα τραγούδια έχουν επιρροές και στυλ από πολλά είδη μουσικής, πράγμα που τους κάνει αρεστούς σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Οι κριτικές και οι πωλήσεις εξαιρετικές. Τα βραβεία που έχουν άξια πάρει και αυτά πολλά. Για τις ζωντανές εμφανίσεις τι να πούμε. Όλα τα λεφτά. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τους απολαύσουμε και στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα 'ζωντανούς' και έξι στούντιο δίσκους
Αύριο κυκλοφορεί ο καινούργιος στούντιο δίσκος τους με το τίτλο 'Big Whiskey and the GrooGrux King'. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν πέρυσι όμως ένα θλιβερό γεγονός επηρέασε όλη τη μπάντα όταν πληροφορήθηκαν ότι ο σαξοφωνίστας LeRoi Moore σκοτώθηκε σε ατύχημα, οδηγώντας μια atv μηχανή στη φάρμα του στη Βιρτζίνια.
Θα ακούσουμε το τραγούδι με τίτλο "Funny the Way It Is" που αναφέρεται στην ειρωνεία της ζωής. ”Είναι αστείο όταν σκεφτείς ότι κάποιος πεινάει όταν ο άλλος έχει χορτάσε
ι”.

Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο