Υπουργική σύνοδος ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των 28 χωρών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα, έπειτα από τη ματαίωση μιας προηγούμενης συνόδου τους το Μάιο λόγω δυσαρέσκειας της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
«Μπορώ να ανακοινώσω ότι η επόμενη υπουργική σύνοδος του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα, όπου θα διεξαχθεί η υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) υπό ελληνική προεδρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέιμς Απατουράι.
«Η ημερήσια διάταξη δεν έχει ακόμη καθορισθεί», προσέθεσε διευκρινίζοντας ότι «θα είναι παρόντες στη σύνοδο» τόσο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όσο και η Αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον......
Η προηγούμενη σύνοδος του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το οποίο είναι ένα όργανο διαβούλευσης και συνεργασίας, είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Όμως ματαιώθηκε από τη Ρωσία, η οποία θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για μια στρατιωτική άσκηση της Ατλαντικής συμμαχίας στη Γεωργία και για την απέλαση δύο διπλωματών της από τη ρωσική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ.