e-kafeneio -Πώς δημιουργώ συντομεύση ενός φακέλου στην επιφάνεια εργασίας;

Συνεχίζουμε την συνεργασία μας με το πολύ καλό blog Pc Help and solution με χρήσιμες συμβουλές για τα pc και όχι μόνο. Μπορείτε να μας στέλνετε και εσείς τις προτάσεις για θέματα που θέλετε να ασχοληθούμε

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν φακέλους και αρχεία που βρίσκονται οπουδήποτε μέσα στον υπολογιστή μας. Τόσο στην περίπτωση φακέλων όσο και στην περίπτωση αρχείων μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας και, κάνοντας διπλό κλικ επάνω της να μας ανοίγει ο φάκελος ή το αρχείο. Ας πάρουμε λοιπόν την περίπτωση ενός φακέλου ο οποίος βρίσκεται μέσα στα "Έγγραφά μου". Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συντόμευση του φακέλου στην επιφάνεια εργασίας.....

Κάνουμε δεξί κλικ επάνω στον φάκελο και επιλέγουμε "Αποστολή προς" ("Send to") και κάνουμε κλικ στο "Επιφάνεια Εργασίας" ("Desktop"). Βλέπουμε ότι μας ενημερώνει κιόλας πως αυτό που θα δημιουργηθεί είναι μια συντόμευση. Αυτό ήταν! Πλέον στην επιφάνεια εργασίας θα έχουμε ένα εικονίδιο και κάνοντας κλικ επάνω του θα ανοίγει ο φάκελος που βρίσκεται στα Έγγραφά μου.

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, και όπως ήδη αναφέραμε, η διαδικασία αυτή ισχύει και για όλα τα αρχεία. Αν δηλαδή έχουμε ένα αρχείο MP3, ή ένα αρχείο του Office , μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συντόμευσή του στην επιφάνεια εργασίας και να το ανοίγουμε από εκεί.



Βέβαια, υπάρχει και άλλος τρόπος για να δημιουργήσουμε συντομεύσεις, αλλά θεωρούμε πως αυτός που δίνουμε είναι ο πιο απλός. Συντομεύσεις μπορούν να δημιουργηθούν και για οποιοδήποτε πρόγραμμα και βοηθάνε στο να ανοίγουμε το πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεται να μπούμε στο αντίστοιχο μενού των Windows.