Η Προεκλογική μάχη ξεκίνησε με Παπαγαλάκια εναντίον Βαρβάρων

Μεταξύ... πράσινων παπαγάλων και βαρβάρων κινείται από χθες η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, καθώς η στρατηγική πόλωσης που ακολουθούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ανατροφοδοτήθηκε από τις κινήσεις των δύο στρατηγείων. Η κυβέρνηση κάλεσε και επισήμως χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του σοσιαλισμού και της βαρβαρότητας. Από την άλλη πλευρά, το ΠαΣοΚ εγκαλεί τη ΝΔ για την επιλογή της να προβάλει τηλεοπτικό σποτ στο οποίο εμφανίζονται πράσινοι παπαγάλοι να καταστροφολογούν, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στον πειρασμό της γκρίζας διαφήμισης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα κορυφωθεί τις επόμενες δέκα ημέρες, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΠαΣοΚ θα .......
επιχειρήσουν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Ο κ. Κ. Καραμανλής θα παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Μega την Τετάρτη, ενώ από το Σάββατο ξεκινά και η ΝΔ τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, προγραμματίζοντας ομιλίες του κ. Καραμανλή στη Λάρισα και στην Τρίπολη και την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Στη δίνη της αντιπαράθεσης μπήκε χθες και η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών που προγραμματίζεται για το βράδυ της Πέμπτης, καθώς το ΠαΣοΚ επιμένει να ζητεί και τηλεοπτική «μονομαχία» Καραμανλή- Παπανδρέου, την οποία αρνείται η κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

«Κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και στις ανεύθυνες υποσχέσεις» υπογράμμισε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας στον Αλιμο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του ΟΑΕΔ, αιτιολογώντας γιατί η κυβέρνηση κατέφυγε σε αυτού του είδους την καμπάνια. «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας, έργου που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Τ αυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος κάλεσε και πάλι το ΠαΣοΚ να ανακαλέσει τη δήλωση του κ. Παπανδρέου. «Η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ έχοντας πάρει πια το πράσινο φως από τον αρχηγό τηςεξακολουθεί να καθυβρίζει τους Ελληνες, να απευθύνεται με απόλυτα ανοίκειο, υποτιμητικό καιπροσβλητικό τρόπο σε εκείνους τους Ελληνες που θεωρεί ότι επειδή δεν ψηφίζουν ΠαΣοΚείναι βάρβαροι» σημείωσε ο κ. Αντώναρος προσθέτοντας: «Αντί να φροντίσει ο κ. Παπανδρέου να ανακαλέσει, να διορθώσει αυτό το αδιανόητο ατόπημα, στο οποίο έχει πέσει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, προφανώς ενθαρρύνει τα στελέχη της ηγετικής του ομάδας να το επαναλαμβάνουν» .

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ακόμη τέσσερα τηλεοπτικά σποτ που θα προβληθούν σταδιακά ως τις εκλογές, αντικαθιστώντας σταδιακά το σποτ με τους πράσινους παπαγάλους. Ενα από αυτά θα έχει ως αντικείμενο τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διεθνή κρίση, άλλο ένα τους χειρισμούς στη θωράκιση του κοινωνικού κράτους με τις παροχές που δόθηκαν στους συνταξιούχους και δύο θα έχουν διλημματικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του Πρωθυπουργού σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή