Οι μπουλντόζες έβαλαν μπροστά και το όνειρο των ΠαναθηναΪκών αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα


Οι μπουλντόζες έπιασαν σήμερα το πρωί δουλειά στο Βοτανικό και ξεκίνησαν τα έργα εκσκαφών στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Οι συγκεκριμένες εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες, ενώ οι "πράσινοι" κινούνται ήδη και για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει ασφαλώς και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εφόσον είναι αρνητική για το εμπορικό κέντρο, θα χρειαστεί αφενός νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει το γήπεδο και αφετέρου θα πρέπει ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των στρεμμάτων του κ. Βωβού.

Η ουσία πάντως είναι ότι τα έργα στο Βοτανικό ξεκίνησαν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το "πράσινο παλάτι" θα είναι έτοιμο προς χρήση το καλοκαίρι του 2011. Σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει στηθεί ο μεγαλύτερος γερανός στην Ευρώπη, ενώ το εργοτάξιο είναι σχεδόν έτοιμο.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων το πρωί της Παρασκευής στο Βοτανικό, η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Σκανδαλίδης μαζί με άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΗΠΕΛ Βαγγέλης Σαμαράς.