Το Τραγούδι της ημέρας

Σήμερα αγαπητέ καφετζή θα ακούσουμε ένα τραγούδι που ξεσήκωσε πολύ κόσμο στο γήπεδο προχθές. Για τους φίλους θαμώνες που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους AC DC μια προσπάθεια να μεταφέρουμε το κλίμα της συναυλίας στο καφενείο.
AC/DC Ολυμπιακό Στάδιο 28/5/2009
Όλα ήταν υπέροχα, ο καιρός, τα εκπληκτικά σκηνικά, ο ασυγκράτητος κόσμος και οι εκρηκτικοί AC/DC που πραγματικά ο χρόνος που έχει περάσει δεν τους έχει αγγίξει καθόλου.
Από πολύ νωρίς ο κόσμος άρχισε να κατακλύζει το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Το support συγκρότημα οι Ιρλανδοί The Answer ξεκίνησαν λίγο μετά τις οκτώ να ζεσταίνουν το πολυπληθές κοινό που είχε πια γεμίσει την αρένα του σταδίου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους σχεδόν πέρασαν απαρατήρητοι γιατί ο κόσμος διψούσε να δει και να ακούσει τους AC/DC. Γύρω στις εννιά και μισή τα φώτα χαμηλώνουν και στη σκηνή εμφανίζεται το τραίνο από το τελευταίο άλμπουμ τους 'Black Ice' και από μέσα του ξεπηδούν οι θρυλικοί AC/DC. Το εκρηκτικό παίξιμο του μοναδικού Angus Young, η βραχνή φωνή του Brian Johnson, τα ρυθμικά ακόρντα του Malcolm Young και το στακάτο και δυνατό rhythm section του Cliff Williams και του Phil Rudd παίζοντας το 'Rock 'n' Roll Train' κάνουν τους πάνω από 50.000 θεατές να παραληρούν. Ο Brian φωνάζει 'θα παίξουμε ροκ 'ν' ρολ' και μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει στην Ελλάδα αρχίζει. Τα πολύ γνωστά και ρυθμικά τους τραγούδια ξεσηκώνουν το πλήθος που χορεύει και τραγουδά ακατάπαυστα. Οι δυο front-man του συγκροτήματος , ο Brian και ο Angus τα δίνουν όλα και ειδικά ο δεύτερος χύνει κιλά ιδρώτα οργώνοντας στη κυρολεξία τη σκηνή, μασώντας το μαύρο Gibson SG 'ταυράκι' του. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι η ενέργεια ενός 54χρονου ανθρώπου μπορεί να συγκριθεί με ενός 16χρονου,, υπάρχει όμως εξήγηση, το Rock δίνει και ενέργεια και ζωή.
Περίπου στα μισά της συναυλίας ενώ άκουμε το 'The Jack' ο Angus αρχίζει να κάνει στριπτήζ και ενώ έχει μείνει με το σορτσάκι γυρίζει πλάτη στο κοινό και το κατεβάζει επιδεικνύοντας το εσώρουχο του που γράφει AC/DC. Το τι γίνεται δεν περιγράφεται. Φτάνοντας προς το τέλος του πρώτου μέρους στη σκηνή αρχίζει να φουσκώνει η 'Rosie' παίζοντας το 'Whole Lotta Rosie' για να ακολουθήσει το 'Let There Be Rock' με ένα εκπληκτικό δεκαπεντάλεπτο σόλο του Angus που πραγματικά την έλειωσε την κιθάρα. Στο encore που ακολούθησε έπαιξαν το 'Highway to Hell' και το στάδιο κόντεψε να γκρεμιστεί και τελείωσαν με το 'For Those About To Rock (We Salute You' με βολές κανονιών και τον Angus να βασανίζει τη κιθάρα του σαν ψυχοπαθής. Ήταν μια πραγματική rock συναυλία από ένα συγκρότημα που διανύει μια δεύτερη νιότη. Αυτό που επίσης μας έκανε εντύπωση ήταν και το εύρος των ηλικιών που παρακολούθησε αυτή τη συναυλία, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους που είχαν όλοι τους τον ίδιο στόχο, να περάσουν καλά και είναι αλήθεια πως περάσαμε πολύ ωραία.
Ας ακούσουμε το τραγούδι που άνοιξε τη συναυλία το "Rock 'n' Roll Train".


Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο