Το Τραγούδι της ημέρας - Never Going Back

Καμιά φορά φίλε καφετζή μένουμε προσκολλημένοι σε οτι μας αρέσει στα παλιά, έλα όμως που και οι νέοι βάζουν το λιθαράκι τους στην μουσική.

Never Going Back
Θεωρείται η σημερινή βασίλισσα της Blues και δεν είναι άλλη από τη Shemekia Copeland κόρη του κιθαρίστα και τραγουδιστή Johmmy Copeland. Η 30χρονη Shemekia ξεκίνησε να τραγουδά από τα δεκαέξι της και όπως είναι φυσικό ο πατέρας της την έπεισε γι’ αυτό. Πριν από 10 χρόνια όταν ξεκινούσε η καριέρα της και μόλις 20 ετών άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones στις ΗΠΑ, ήταν πρώτο όνομα στο διάσημο blues φεστιβάλ του Σικάγο και είχε τραγουδήσει πλάι στον Buddy Guy και τον BB King. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής σε αυτή την ηλικία.
Πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε ο τελευταίος της δίσκος με τον τίτλο ‘Never Going Back’ και είναι ένας δίσκος πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους της. Η μουσική του φόρμα παραμένει στο είδος της μουσικής που η Shemekia υπηρετεί για μια δεκαετία, αλλά είναι εμπλουτισμένος και με αλλά στοιχεία ποιο σημερινά. Άλλωστε όλα τα είδη μουσικής χρειάζεται να εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία για να παει η μουσική μπροστά. Θα ακούσουμε το ‘Never Going Back To Memphis’.


Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο