ΛΑΟΣ, το κόμμα των κουμπάρων

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόμμα των κουμπάρων είναι ο ΛΑΟΣ. O πρόεδρός του κ. Γ. Καρατζαφέρηςέχει κάνει ως τώρα- κατά δήλωσή του- 120 κουμπαριές και έχει περί τα 80 βαφτιστήρια, λίγο περισσότερα δηλαδή από τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Και το σημαντικότερο: στο κόμμα επτά στους δέκα είναι κουμπάροι μεταξύ τους. Πώς γίνεται αυτό; Εχει βαφτίσει το τέταρτο παιδί του βουλευτή Λαρίσης και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Αστ. Ροντούλη, έχει παντρέψει τον κ. Αθ. Πλεύρη, βουλευτή ΑΔΑθηνών, και δηλώνει πρόθυμος, όταν έλθει η ώρα, να του βαφτίσει και το παιδί του.Στις 14 Ιουνίου πρόκειται να βαφτίσει τον υιό τού «Βig Μac», όπως αποκαλεί τον κ. Μάκη Βορίδη, στις 22 Ιουνίου πρόκειται να παντρέψει τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη με την κυρίαΕυγενία Μανωλίδου, υπό τον όρο ότι ο βουλευτής του στη ΒΔΑθηνών δεν θα δεξιωθεί τους χιλίους και πλέον καλεσμένους του αλλά θα καταθέσει 5.000 ευρώ στο ταμείο κατά της φτώχειας. Αλλα 5.000 ευρώ θα καταθέσει και ο πρόεδρος του κόμματος για να μην κάνει, εν μέσω οικονομικής κρίσεως, ακριβό γαμήλιο δώρο στον βουλευτή του.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει παντρέψει καμιά δεκαριά κόρες προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών, έχει βαφτίσει τα παιδιά αρκετών περιφερειακών στελεχών του, δίνοντάς τους ονόματα όπως«Ελλάδα»,«Ελευθερία», «Νίκη»και όταν τον.......
ρωτούν αν αληθεύει ότι κάνει κουμπαριές για να κρατήσει τα στελέχη του κοντά του, απαντά: «Εγώ προσέχω τις κουμπαριές που κάνω,όχι σαν κάποιους άλλους που δεν προσέχουν ποιους κουμπάρους έχουν και ο νοών νοείτω». Πόσο στοιχίζουν 80 βαφτιστήρια
Τόσο πολλές κουμπαριές ουδέποτε υπήρξαν σε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Το παραδέχεται και ο ίδιος, δηλώνοντας υπερηφάνως: «Το κόμμα είναι οικογενειακό. Είμαστε μια αληθινή οικογένεια και οι κουμπαριές το δένουν» . Μπορεί να στοιχίζει κάτι παραπάνω στον πρόεδρο, κυρίως τώρα το Πάσχα, με τις λαμπάδες που φροντίζει να αποστέλλει εγκαίρως και στα 80 βαφτιστήρια του (αν και ο ίδιος λέει: «Για τα δώρα στα βαφτιστήρια φροντίζει το τηλεοπτικό μου κανάλι» ), αλλά οι κουμπαριές τού φέρνουν φίλους και ψήφους.

Και θεωρεί αμέλειά του που δεν.......
πρόλαβε να βαφτίσει και το παιδί του κ. Κ. Βελόπουλου , βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, και τον πρόλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης, αλλά στη Θεσσαλονίκη με τις κουμπαριές και την πολιτική που ακολουθεί εκεί έφθασε στο 7,5%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζει στους κομματικούς του αντιπάλους.

Ειδικά για τις ευρωεκλογές ο κ. Καρατζαφέρης συγκάλεσε προσφάτως σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και εκεί που και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές περίμεναν να τους ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, ο πρόεδρος τους ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι ο ίδιος επικεφαλής, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, για να παραιτηθεί εν συνεχεία και να καταλάβει τη θέση του στην Ευρωβουλή ο πρέσβης ε.τ. κ. Γ. Γεωργίου: «Θα είναι κοροϊδία προς τον κόσμο.Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον κόσμο να είμαι πάλι εγώ επικεφαλής της ευρωλίστας του ΛΑΟΣ και εν συνεχεία μόλις εκλεγώ να παραιτηθώ»τους είπε. Επεσαν εν συνεχεία μερικά ονόματα κουμπάρων στο τραπέζι για να είναι επικεφαλής, όπως του κ. Πλεύρη ή του μέλλοντος κουμπάρου του κ. Μ. Βορίδη, πλην όμως ο κ. Καρατζαφέρης κράτησε τις υποψηφιότητές τους για αρ γότερα. Επίτηδες ορισμένα μέλη της ΚΟ πρότειναν τον κ. Βορίδη, ίσως για να διαψεύσουν το φλερτ που λέγεται ότι γίνεται από τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να προσχωρήσει στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Βορίδης, όταν ακούει κάτι τέτοιο, απλώς χαμογελά.

Το δίλημμα του κ. Καρατζαφέρη είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ή όχι τους κουμπάρους του στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή ή για τις δημοτικές εκλογές. Ο μέλλων κουμπάρος του, για παράδειγμα, κ. Α. Γεωργιάδης τού ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, πρόταση την οποία έχει κατά νουν αλλά ψάχνει«για υποψηφιότητα ευρύτερης αποδοχής», όπως λέει, και αποκαλύπτει ότι πρότεινε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου ότι«αν θέλει να χτυπήσει την υποψηφιότητα του κ. Νικ. Κακλαμάνη, τότε να στηρίξει την υποψηφιότητα γνωστού εκδότη και ιδιοκτήτη εκδοτικής εταιρείας», πλην όμως δεν πήρε απάντηση. Ισως επειδή ακόμη είναι νωρίς για τις δημοτικές εκλογές. Αλλωστε προηγούνται οι ευρωεκλογές. Προς το παρόν δηλώνει:

«Παρακολουθώ τη δραστηριότητα ενός άλλου εκδότη, τηλεπαραθυράτου, και ανάλογα με τη συμπεριφορά τουθα αποφασίσω αν τελικά θα στηρίξω την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων...». Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, αμέσως μετά το Πάσχα θα επιμείνει στη δική του υποψηφιότητα.

Ενας άλλος μελλοντικός του κουμπάρος, ο κ. Βελόπουλος, επιθυμεί και αυτός να δοκιμάσει την υποψηφιότητά του στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ζητεί δημοσίως αλλά απάντηση από τον κ. Καρατζαφέρη δεν παίρνει, αφού για τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος έχει άλλους λογαριασμούς: «Το 7,5% που πήραμε στις δημοτικές εκλογές μάς εξωθεί να έχουμε μια δική μας υποψηφιότητα» , δηλώνει. Παράλληλα αποφεύγει να πει τι θα κάνει με τον κ. Π. Ψωμιάδη, αν δηλαδή στηρίξει την υποψηφιότητά του, όπως πολλοί νομίζουν ότι θα γίνει σε περίπτωση που ο σημερινός νομάρχης θελήσει να αλλάξει ρότα και να μεταπηδήσει από τη νομαρχία στον δήμο.

Ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, βουλευτής της Β΄ Αθηνών, πρώην υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπεύθυνος για την Αμυνα και την Εξωτερική Πολιτική, έχει κουμπαριά με τον κ. Βαΐτση Αποστολάτο, βουλευτή ΑΔΠειραιώς, και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε: «Ο,τι μου πει ο πρόεδρος θα κάνω», λέει. Ο πρόεδρος προς το παρόν τού έδωσε εντολή να βάλει σε τέσσερα ελικόπτερα που νοίκιασε από την Ολυμπιακή 25 ευρωβουλευτές και υπαλλήλους της ΕΕ και να πάει στο ακριτικό Αγαθονήσι και όλοι μαζί να κάνουν μια συνεδρίαση για θέματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρώπης και τους λαθρομετανάστες.Πηγή το Βήμα