Απόψε το βράδυ η Βροχή των Λυρίδων. Βγείτε εξω και κάντε τις ευχές σας όταν βλέπετε να πέφτουν τα αστέρια

Ανάμεσα στη Σελήνη και τη λαμπερή Αφροδίτη, κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των Λυρίδων! Πρόκειται για ένα σμήνος από "πεφταστέρια" -μικρούς μετεωρίτες- που εφορμώντας από τον αστερισμό της Λύρας θα σκορπίσουν σαν πυροτεχνήματα στον ουρανό της χώρα μας, προσφέροντας ένα εξαιρετικής ομορφιάς θέαμα. Τη στιγμή που η Αφροδίτη θα συμπορεύεται με τη Σελήνη, ένα σμήνος μετεώρων, οι Λυρίδες, θα ξεπηδά από τον αστερισμό της Λύρας με ταχύτητα μεγαλύτερη από 170.000 χιλιόμετρα την ώρα, και θα εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης σαν μια βεντάλια πυροτεχνημάτων.

Η βροχή των "πεφταστεριών" αρχίζει μόλις ο πλανήτης μας περάσει μέσα από τη σκόνη της ουράς του κομήτη "Θάτσερ", που πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας το 1861. Ανάλογα με το πόσο πυκνή θα είναι η σκόνη στο σημείο που θα τη συναντήσει η Γη, τόσο πιο έντονος θα είναι και ο βομβαρδισμός των μετεώρων!

Όσοι λοιπόν έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε περιοχές μακριά από τα φώτα της πόλης, σε συνδυασμό με την απουσία φεγγαριού, κι αν φυσικά το επιτρέψει ο καιρός και δεν έχει σύννεφα, θα μπορέσουν να απολαύσουν σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο, κάνοντας αν θέλουν ...αμέτρητες ευχές.