Ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός για την γρίπη των Χοίρων


Ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος, ιδίως στα ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Ασφαλώς αυτό ισχύει και στο πρόβλημα της γρίπης των χοίρων που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και σοβαρότητα.

ΟΧΙ όμως και με εφησυχασμό: παρά το ότι ακόμα δεν έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρώπη, ο κίνδυνος μιας πανδημίας όπως σημειώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι υπαρκτός.

ΑΥΤΟ οφείλεται στα χαρακτηριστικά του νέου ιού, ο .....
.οποίος έχει μεταλλαχθεί και μεταδίδεται πλέον από άνθρωπο σε άνθρωπο. Προκαλεί μάλιστα βαρύτατα συμπτώματα που στο Μεξικό έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους.

ΣΕ τέτοιες περιπτώσεις η αποτροπή της επέκτασης της ασθένειας προϋποθέτει μεγάλη κινητοποίηση και πολύ καλό συντονισμό ώστε να απομονώνονται οι φορείς αμέσως μόλις εκδηλώσουν συμπτώματα. ΚΑΙ επειδή την προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε ανάλογο πρόβλημα με τη γρίπη των πτηνών οι επιδόσεις των αρμόδιων φορέων όταν είχαν χαθεί τα... μολυσμένα δείγματα προκάλεσαν μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες, καλό θα ήταν αυτή τη φορά να επιδειχθεί περισσότερη σοβαρότητα. ΚΡΙΣΙΜΟΣ παράγοντας φυσικά είναι το ζήτημα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και για να μην υπάρξει πανικός χωρίς λόγο αλλά και για να γνωρίζουν όλοι τι θα πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση.

ΕΥΤΥΧΩΣ αυτή τη φορά η Ελλάδα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα καθώς έχουμε πλέον προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ έχουμε έναν καλό σύμμαχο που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορεί και να αποφύγουμε εντελώς το πρόβλημα: τον καλό καιρό που επικρατεί αυτή την εποχή και δεν ευνοεί τη μετάδοση της γρίπης!
Πηγή τα ΝΕΑ