Καταστροφή στην Ιταλία

Φοβούμενοι πιθανούς μετασεισμούς πολλοί κάτοικοι της πόλης Λ΄Ακουίλα της κεντρικής Ιταλίας εγκαταλείπουν την πόλη μετά τα 5,8 Ρίχτερ που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους.

Παρότι οι μετακινήσεις από και προς την πόλη Λ' Ακουίλα είναι εξαιρετικά δύσκολες, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι με βαλίτσες και κουβέρτες κατευθύνονται προς τις εξόδους της πόλης, καθώς τα περισσότερα κτίρια – κυρίως στο ιστορικό κέντρο της πόλης των 60.000 κατοίκων – έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι αδύνατο να κατοικηθούν. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας, περισσότερα από δέκα χιλιάδες σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό.


Ο πρώτος, προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 50 νεκρούς και......
τριάντα αγνοούμενους, ενώ ο ακριβής αριθμός των τραυματιών είναι αδύνατο να προσδιοριστεί. Όπως διευκρίνισαν τα συνεργεία διάσωσης, η περιοχή που διεξάγονται οι επιχειρήσεις εκτείνεται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από την πόλη της Λ'Ακουίλα.

Μια ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της. Ένας ακόμα Έλληνας απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες.