Γίναμε Σικάγο. Δολοφονική επίθεση εναντίον Αστυνομικών


Σκηνικό αστυνομικού θρίλερ στήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα στενά της Κυψέλης στην περιοχή της Γκράβας.

Ομάδα δέκα αστυνομικών που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα περιπολούσε στην περιοχή στο πλαίσιο δοκιμών για την αναγνώριση δρόμων και την εξοικείωση στο χώρο, όταν ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα στην Αμεσο Δράση για πιθανή απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου.

Φτάνοντας στο σημείο οι δύο αστυνομικοί, μαζί με έναν άνδρα της ομάδας Ζ, δεν εντόπισαν κάτι επιλήψιμο και άρχισαν αναζητήσεις. Οι δύο αστυφύλακες 34 και 26 ετών (πρώην ειδικοί φρουροί), κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο σε μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Οταν ο 34χρονος προσπάθησε να περάσει χειροπέδες στον..... ύποπτο, εμφανίστηκε γυναίκα η οποία απέσπασε την προσοχή τους υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για γνωστό της.

Εκείνη τη στιγμή δεύτερο άτομο που μέχρι τότε παρέμενε αθέατο πλησίασε τους δύο αστυνομικούς και τους πυροβόλησε, τόσο τον 34χρονο που ήλεγχε τον ύποπτο, όσο και τον 26χρονο που τον κάλυπτε.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες και ενώ οι αστυνομικοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος αιμόφυρτοι, τους άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα βγάζοντας τις ζώνες τους και εξαφανίστηκαν με τη μοτοσικλέτα τους.

Ο 26χρονος αστυφύλακας μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν κατάφερε να σηκωθεί και με το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας ειδοποίησε την υπηρεσία του και ασθενοφόρο. Οπως επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη συνέχεια η γυναίκα συνελλήφθη και ανακρίνεται.

Αμέσως μετά το περιστατικό εξαπολύθηκε από την Αστυνομία άγριο ανθρωποκυνηγητό αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο κακοποιοί.

Κρίσιμη αλλά σταθερή

Η σφαίρα που έπληξε τον πρώτο καρφώθηκε στον αυχένα του, ενώ και ο δεύτερος χτυπήθηκε στο κεφάλι αλλά ευτυχώς επιδερμικά. Σημειώνεται ότι και οι δύο φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα, αλλά οι σφαίρες πέρασαν ανάμεσά τους.

Και οι δύο διεκομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου ο 34χρονος εισήχθη στο χειρουργείο, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι αφαιρέθηκε επιτυχώς η βολίδα από τον άτυχο αστυνομικό, που αν και είχε σφηνωθεί στην παρεγκεφαλίδα φαίνεται ότι δεν προκάλεσε κρίσιμη βλάβη. Οπως αναφέρεται είναι αιμοδυναμικά σταθερός αλλά φυσικά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Ο δεύτερος είναι καλά και όπως λένε οι πληροφορίες τ τραύμα του είναι ουσιαστικά μεγάλη εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής. Αναμένεται μάλιστα να εξέλθει εντός της ημέρας από το νοσοκομείο.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Η οργάνωση των δραστών, με ένοπλο επιτηρητή σε απόσταση, δείχνει σαφώς ότι οι δύο αστυνομικοί συνάντησαν είτε μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, είτε τρομοκρατικής.

Ερωτηματικό παραμένει ο ρόλος της γυναίκας που έσπευσε να βοηθήσει τον πρώτο ύποπτο υποστηρίζοντας ότι είναι γνωστός της. Σε κάθε περίπτωση και αυτή έχει έρθει σε άμεση επαφή τουλάχιστον με τον ένα από τους δράστες.

Αυτή και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παίξουν στο άμεσο μέλλον κρίσιμο ρόλο στις έρευνες, καθώς έχουν δει τους δράστες και θα μπορούν να δώσουν μία λιγότερο ή περισσότερο λεπτομερή περιγραφή τους.
Πηγή έθνος