Χρόνια πολλά στο φιλαράκι τον καφετζή

Μια που γιορτάζει ο καφενες ευχομαι τα καλυτερα !!!! και αντι της κλουβα με τις ...Αλλοδαπες (εδώ)σου στελνω ενα αφιερωμα στον Ερωτικο Barry White και οτι..προκυψει ....
Τις Αλλοδαπες τις κραταω για το καλοκαιρι για να έρθεις ! ! ! ! !
Με πολυ αγαπη και συμπαθεια το φιλαρακι σου ο Νiok

O Barry Eugene White γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1944 στο Galveston του Texas, μεγάλωσε όμως σε ένα προάστιο του Los Angeles. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική ξεκίνησε όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η μητέρα του που ήταν δασκάλα πιάνου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγάπη του για τις συμφωνικές ορχήστρες. Ο νεαρός τότε.....Barry ξεκίνησε να τραγουδά στην εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας του και πολύ γρήγορα κατόρθωσε να διευθύνει ο ίδιος της χορωδία.

Τα εφηβικά χρόνια που πέρασε ήταν δύσκολα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε αντιμέτωπος με το νόμο που κάποια στιγμή τον οδήγησε στην φυλακή. Όταν αφέθηκε ελεύθερος η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική, φυσικά προς το καλύτερο. Ήταν η εποχή που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Η μουσική ήταν εκείνη που του έδωσε την δύναμη αυτή. Δύο μέρες αφότου επέστρεψε στο σπίτι του, έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα φίλο του που του πρότεινε να συμμετάσχει σε ένα τοπικό φωνητικό συγκρότημα, τους Upfronts. Στο μεταξύ, μέσα σε μια νύχτα, η φωνή του άλλαξε και απέκτησε τη χαρακτηριστική χροιά που όλοι γνωρίζουμε από τα τραγούδια του. Βαθιά, μπάσα εξέπεμπε έναν απίστευτο ερωτισμό. Τότε άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο, έγινε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Εργάστηκε πού σκληρά "στα παρασκήνια" γράφοντας συνθέσεις για άλλους καλλιτέχνες. Το όνειρό του ήταν να δημιουργήσει soul συνθέσεις για ορχήστρες και πράγματι το κατάφερε μερικά χρόνια αργότερα με την Love Unlimited Orchestra. Αγαπούσε εξίσου και το τραγούδι. Και αυτή η φωνή δεν έπρεπε να πάει χαμένη.

Το 1966 ήταν για κάποια φεγγάρια ο μάνατζερ του Jackie "The Duck" Lee ενώ λίγο αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά έγινε διευθυντής της Mustang/Bronco Records. Από πολύ νωρίς είχε τη συνήθεια να παρατηρεί τη συμπεριφορά και τα λάθη των άλλων μαθαίνοντας από αυτά. Ήδη στις αρχές της δεκαετίας του '70 είχε πάρει πολύ σοβαρά αυτό το ρόλο. Έγραφε στίχους και ταυτόχρονα έκανε την παραγωγή στα τραγούδια που έγραφε ενώ παράλληλα ζούσε μια ζωή με "περιορισμούς" που ο ίδιος είχε επιβάλει στον εαυτό του. Ελάχιστα πάρτι, όχι πολλά ξενύχτια, όχι υλικές καταχρήσεις, μα πάνω απ' όλα μεγάλη αίσθηση του χιούμορ! Προτιμούσε να κάνει παραγωγές κυρίως σε γυναικεία συγκροτήματα όπως οι Supremes. Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν οι παραγωγές του στα άλμπουμς του τριμελούς γυναικείου συγκροτήματος Love Unlimited, μέλος του οποίου ήταν η Glodean (λίγο αργότερα έγινε η σύζυγός του). Το ντεμπούτο άλμπουμ των Love Unlimited "From a Girl's Point of View We Give to You..." (1972) έγινε χρυσό. Από αυτό ξεχώρισε το single "Walkin' in the Rain with the One I Love", Νο 14 στα Αμερικάνικα charts.
Ανεξάρτητα από τις παραγωγές του, ο Barry White θέλησε να δώσει και κάτι άλλο στον κόσμο. Κάτι που θα τον κρατούσε στο μουσικό προσκήνιο για πολλές δεκαετίες. Τα κατάφερε με το τραγούδι. Η μοναδική φωνή του αποκάλυψε από την πρώτη του εμφάνιση ένα πάθος κι έναν ερωτισμό που κανείς δεν μπορούσε να ξεχάσει. Το ντεμπούτο του άλμπουμ " I've Got So Much to Give" ήταν μόνο η αρχή. Το κοινό μαγεύτηκε από το πηγαίο ταλέντο και τη μοναδική ερμηνεία του και το άλμπουμ έγινε χρυσό χάρις στο Νο 3 single " I'm Gonna Love Ya Just a Little More, Baby".

Στο μεταξύ η δισκογραφική δουλειά των Love Unlimited Orchestra "Rhapsody in White" έκανε το όνειρο του Barry White πραγματικότητα. Το πασίγνωστο "Love's Theme" κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά μουσικά θέματα στην ιστορία της soul και έφτασε στο Νο 1 των Αμερικάνικων charts αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη μοναδικότητα του Barry White. Ακολούθησαν κι άλλα άλμπουμς του, όλα χρυσά, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι τα "Stone Gon' ", "Just Another Way to Say I Love You". "Barry White Sings for Someone You Love", "The Man" και το θρυλικό "Can't Get Enough" που περιείχε το Νο 2 single "You're the First, the Last, My Everything" και το δεύτερο Νο 1 του Barry White "Can't Get Enough of Your Love, Babe".

Παράλληλα, οι Love Unlimited Orchestra με την πολύτιμη βοήθεια του Barry White, κυκλοφόρησαν μερικές δισκογραφικές δουλειές αλλά και singles που μπήκαν στα 100 της Αμερικής. Ο άνθρωπος αυτός είχε πετύχει κάτι που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί μέχρι τότε. Σε χρονικό διάστημα 2 ετών, από το 1973 μέχρι το 1975, έγραψε και έκανε την παραγωγή σε 11 ολόκληρα άλμπουμς!! Πριν κλείσει η δεκαετία του '70, είχε κάνει ήδη την παραγωγή σε 22 συνολικά άλμπουμς. Τραγούδια όπως τα "It's Ecstasy When You Lay Down Next to Me" και "Let the Music Play" γράφτηκαν στην ιστορία της μαύρης μουσικής. Ο Barry White έδειξε τον καλύτερο εαυτό του. Έπειτα από 18 μήνες ξεκούρασης και ηρεμίας, κάτι που χρωστούσε στον εαυτό του, επέστρεψε στη δισκογραφία μέσα στο 1983 δριμύτερος. Τότε που σιγά-σιγά η soul disco έδυε παίρνοντας σταδιακά την θέση της το πάντρεμα soul και ραπ, ο Barry White κράτησε ουδέτερη στάση. Συντηρητικό στυλ όσον αφορά την ερμηνεία των κομματιών του, αλλά με πολύ μεγάλη έμφαση στον στίχο.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Barry White επέστρεψε με το "I Wanna Do It Good to Ya" και το "Sho You Right", δύο άλμπουμς που απέδειξαν το πόσο επιτυχημένα προσαρμόζει το στυλ του με τα μουσικά ρεύματα της κάθε εποχής. Ο Barry White είχε μεγάλη αδυναμία στο "ασθενές" φύλο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες με τις οποίες είχε συνεργαστεί. Ανάμεσά τους, η Chaka Khan και η Lisa Stansfield. Οσον αφορά την προσωπική του ζωή είχε κάνει δύο γάμους. Ο πρώτος ήταν με τον παιδικό του έρωτα. Στην αυτοβιογραφία του την ανέφερε με το μικρό της όνομά, απλά Mary. Μαζί της απόκτησε τέσσερα παιδιά. Το 1969 όμως ο γάμος αυτός διαλύθηκε. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 γνώρισε την τραγουδίστρια των Love Unlimited Glodean James την οποία και παντρεύτηκε. Μαζί της απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά ενώ ήταν τέλειο ζευγάρι και στη μουσική. Ας μην ξεχνάμε το "Love Theme" (1973) και το "Walking In The Rain" (1972) τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Love Unlimited Orchestra όπου την παραγωγή είχε κάνει ο Barry White.

Επιστρέφοντας στη δεκαετία του '90, τα δύο singles του "Come On" και "Practice What You Preach", ανέβηκαν στην κορυφή των αμερικάνικων charts, άλλη μία τρανή απόδειξη ότι ο …βασιλιάς της κρεβατοκάμαρας ακολουθούσε ήταν πάντα μέσα στην εποχή. Ακόμα και αν τα μουσικά standards άλλαζαν ανάλογα με την εποχή, ο Barry White είχε την ικανότητα να εκπέμπει κάτι το αισθησιακό, που μας έκανε να τον λατρέψουμε. Από την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2003, ο Barry White, ο άνθρωπος με τη βελούδινη φωνή έπαψε να υπάρχει . Ο μαέστρος της soul, όπως πολλοί τον αποκαλούσαν, έδωσε στη μουσική μια άλλη διάσταση, αφάνταστα ερωτική, κάτι που κανείς άλλος δεν μπόρεσε να δώσει. Ηταν ξεχωριστός και τα τραγούδια του, γεμάτα πάθος και ρομαντισμό. Κομμάτια όπως το "Can't Get Enough of Your Love, Babe", "Let The Music Play" και "You're My First, My Last, My Everything" έμειναν στην ιστορία της μουσικής. Η αισθησιακή φωνή του δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει από τις μνήμες μας και τα τραγούδια του θα τον κρατούν για πάντα ζωντανό. Bιογραφια απο Galaxy92