Διακοπές..... του γλυκού νερού.

Γράφει η Ρόδι
Τα τελευταία χρόνια ο εναλλακτικός Τουρισμός έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας.
Ανακαλύπτουμε μια άλλη Ελλάδα αυτή των λιμνών και των ποταμών του γλυκού νερού δηλαδή.
Οσοι είμαστε εραστές της φύσης, ανακακλύπτουμε ένα παράδεισο στις όχθες του ιστορικού ποταμού , που ακούει στο όνομα Αλφειός.
Αν προσπαθήσουμε να αφαιρέσωμε από το οπτικό μας πεδίο το εργοστάσιο τσιμέντων , που υπάρχει εκεί ,περπατώντας στις όχθες του θ΄ανακαλύψουμε μοναδικά φυσικά μνημεία , που προσφέρονται για χαλάρωση αλλά πάνω απ όλα η Ελληνική φύση μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε , να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για τις επόμενες γενεές . Κάνοντας μια βόλτα στις όχθες του Αλφειού ανακαλύπτουμε το νόημα της ζωής σε όμορφους θάμνους, φυτρωμένους δίπλα σε μια ξεχασμένη πέτρα , στο θρόισμα των φύλλων ,στον αχό του ποταμού . Αν κάτι μας κάνει εντύπωση ας μην το προσπεράσουμε , ας κάνουμε μια παύση να το φωτογραφήσουμε και να το κρατήσουμε για πάντα στο άλμπουμ της ψυχής και του μυαλού μας .
Ισως να μην θεωρείται πολύ προχωρημένη ιδέα μια βόλτα με καγιάκ στα νερά του Αλφειού,όπου υπάρχει μεγάλο βάθος .
Ρωτώντας έμαθα ότι...........
"καγιάκ", που κυριολεξία σημαίνει βάρκα κυνηγιού είναι σκάφος , που προωθείται με την μυική δύναμη του κωπηλάτη , χρησιμοποιώντας ένα μονοκόματο διπλό κουπί. Για την ιστορία αξίζει να πούμε ότι πρώτοι οι Εσκιμώοι κατασκεύασαν τα καγιάκ τους από δέρμα φώκιας ή άλλων ζώων ,σε ξύλινο σκελετό και κατόπιν το άλειφαν με λίπος ζώων για να τα αδιαβροχοποιήσουν. Σήμερα τα καγιάκ κατασεκυάζονται από μοντέρνα πλαστικά και φάιμπερ γκλάς , το μήκος τους είναι 3 με 5 μέτρα και χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία και άθληση .
Μια βόλτα με καγιάκ στον Αλφειό είναι ό,τι καλλίτερο μπορούμε να ονειρευτούμε.