Πόσο κορόιδα είμαστε ;

Γράφει Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Αναρωτιέσαι φίλε μου Στέλιο στο mail που μου έστειλες «Πόσο κορόιδα είμαστε ?»

Επειδή σκοπεύω να δημοσιεύσω και σε Blog την απάντηση μου , θα αναφέρω αποσπασματικά μερικά από αυτά που μου γράφεις , αποφεύγοντας φυσικά τα ονόματα πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που αναφέρεις (να μην μπλέξουμε κιόλας !).

Γράφεις !

«1. Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ οι έχοντες και κατέχοντες πληρώνουν ελάχιστα. ……

2. Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που μετακινούνται με ελικόπτερα ιδιωτικά τζετ, και γιότ … νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους...

3. Είμαι κορόιδο γιατί. οι γαλάζιοι και οι πράσινοι που με κυβερνούν 35 χρόνια, όχι μόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου για την ….. δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί……

4. Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που.......
στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δημόσιων σχολείων. ……

5. Είμαι κορόιδο γιατί. πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια (καρτέλ) που μαστίζουν την οικονομία μας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, στα τρόφιμα στα φρούτα, καρτέλ παντού…….

6. Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό .. ... τον Χίτλερ ή τον Στάλιν ώστε οι μισοί Έλληνες να βγαίνουν ναζιστές και οι άλλοι μισοί σταλινικοί ?

7. Είμαι κορόιδο γιατί. δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο …… και μου γράφεις άλλους 20 λόγους και θα μπορούσα να συμπληρώσω εκατοντάδες άλλους .

Αγαπητέ Στέλιο

Ναι λοιπόν όπως και εσύ υπονοείς Δεν είμαστε καθόλου κορόιδα . Το ξέρεις το ίδιο καλά με εμένα ότι με όλα όσα επισημαίνεις δεν κοροϊδεύομαι ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος από τον Ελληνικό λαό ή έστω κοροϊδεύονται ελάχιστοι .

Μα θα με ρωτήσεις τότε γιατί τα ανεχόμαστε όλα αυτά ?

Η απάντηση είναι ότι όχι δεν τα ανεχόμαστε ! Αντιθέτως καθημερινά σχεδόν αγανακτούμε για το ένα ή το άλλο ή για κάποια από αυτά που συναντούμε , αλλά δεν μας έχουν αφήσει καμιά δυνατότητα να αντιδράσουμε και να τα αλλάξουμε .

Ζούμε σε ένα παγκόσμια και διαχρονικά άδικο πολιτικοοικονομικό κοινωνικό σύστημα . Το σύστημα αυτό με νόμους και συντάγματα καθορίζει και με δομές εξουσίας και μηχανισμούς επιβάλει, να εργαζόμαστε σε όλη μας τη ζωή και τον παραγόμενο από τον κόπο μας πλούτο να τον καρπώνονται κάποιοι ελάχιστοι Εξουσιαστές . Οι απολαβές που μας παρέχουν ,ειδικά στην Ελλάδα είναι οι απόλυτα αναγκαίες για να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί η εργατική μας δύναμη . Μας αμείβουν πάει να πει , με όσα είναι απολύτως αναγκαία για να τραφούμε ώστε να έχουμε δυνάμεις να δουλεύουμε και να θρέψουμε τα παιδία μας που θα δουλέψουν στο μέλλον για τα δικά τους παιδιά. Επί πλέον ειδικότερα πάντα στην Ελλάδα σε ελάχιστους εργαζόμενους επιτρέπει το φορολογικό σύστημα να αποκτήσουν δικό τους σπίτι χωρίς να κλέψουν τουλάχιστον την Εφορία υποχρεώνοντας τους έτσι σε συνενοχή , σε μια πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ πλούσιους μεγάλους φοροκλέπτες .

Όχι αγαπητέ μου Στέλιο ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ούτε και οι μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων .

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κοροϊδία που μας γίνεται αλλά οι μηχανισμοί που διασφαλίζουν την διαιώνιση αυτού του συστήματος , είναι τόσο παλαιοί και τόσο καλά στημένοι που είναι ακλόνητοι . Παραπληροφόρηση , ρουφιανιά , απαιδευσιά , εκμαυλισμός του λαού και προπαγάνδα είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος . Όταν τα μέσα αυτά δεν επαρκούν επεμβαίνουν η αστυνομία και τα ΜΑΤ και σε πολλή μεγάλη ανάγκη κινητοποιείται ο στρατός. Τέλος προκειμένου να χάσουν τον έλεγχο δεν αποκλείονται ούτε οι ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις .

Δεν είμαστε καθόλου κορόιδα και για αυτό ακριβώς δεν μας έχουν αφήσει κανένα περιθώριο να αντιδράσουμε .

Οι εκλογικοί νόμοι και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης κάνουν τόσο καλή δουλειά που εκ των προτέρων , αλάνθαστα γνωρίζουν και καθορίζουν ποιος θα μας κυβερνήσει και εσύ ψηφίζεις μόνο για να σου φορτώσουν την ένοχή του ( εμείς φταίμε αφού εμείς τους ψηφίσαμε) .

Το ψάχνω πολλά χρόνια το ζήτημα , από τότε που το Α! ας το πούμε καθεστωτικό κόμμα με το 38% των ψήφων έβγαζε 164 βουλευτές ενώ το Β! ας το πούμε φιλολαϊκό κάμα με το 42% των ψήφων έβγαζε μόνο καμία 80αρια βουλευτές , και το χειρότερο , οι μισοί περίπου από τους 80 απεδείχθησαν κρυφοφιλοκαθεστωτικοί . Άντε μετά εσύ να νομίζεις ότι μπορείς να επηρεάσεις με την ψήφο σου τα πολιτικά πράγματα του τόπου .

Την καραμέλα ότι «εμείς δηλαδή ο λαός φταίμε για όλα» μας την ταΐζουν τόσο επιδέξια και συστηματικά που φτάσαμε να αναλαμβάνουμε εμείς και όχι οι πολιτικοί την ευθύνη για την κακοδαιμονία και την κακοδιοίκηση του τόπου !

Σου διευκρινίζω επί πλέον ότι καθώς ο λαός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει τα πολιτικά πράγματα έχει περιπέσει και στην πλήρη ανυποληψία των πραγματικά ανυπόληπτων οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να τον περιφρονούν και να υποτιμούν με χυδαίο θα έλεγα τρόπο την νοημοσύνη του .

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ;

Για να αλλάξουμε τα πράγματα όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα !

Για να τιμωρήσουμε όμως αυτούς που μας περιφρονούν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τερτίπια και παραγραφές υπάρχει τρόπος .

Δεν ψηφίζουμε κανένα από αυτούς που διαχρονικά υπήρξαν Υπουργοί οι ίδιοι οι στενοί συγγενείς τους και υπάρχουν έστω και ελάχιστες υποψίες ότι καπηλεύτηκαν τη θέση τους . Εδώ να μην χωρέσει κουκούλωμα . Μαύρο σε όσους κατά την κρίση σας τα έπιασαν έστω και αν έχετε μόνο αποχρώσες ενδείξεις .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
.