Υπό παρακολούθηση τέθηκαν τρεις Ισπανοί, για την ασθένεια των χοίρων

Ισπανία: Σε καραντίνα τρία άτομα
Υπό παρακολούθηση τέθηκαν τρεις Ισπανοί, οι οποίοι «παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης μετά την επιστροφή τους από το Μεξικό», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Τρινινταντ Χιμένεθ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός ανέφερε ότι οι τρεις έχουν τεθεί σε απομόνωση στο Μπιλμπάο, στην Αλμάνσα και στη Βαλένθια και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για γρίπη των χοίρων.
Εν τω μεταξύ, τη λήψη προληπτικών μέτρων, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων στη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιταρ Τας.....
επικαλούμενο δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη σύσταση μίας επιτροπής για την πρόληψη της εξάπλωσης της γρίπης στο ρωσικό έδαφος.
Η επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βίκτορ Ζουμπκόφ, «ανέλαβε ήδη έργασία και μελετάει συγκεκριμένα μέτρα που αποσκοπούν στην αποτροπή εμφάνισης στη ρωσική επικράτεια της γρίπης των χοίρων και ενδεχόμενη εξάπλωσή της», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Από την πλευρά του, ο Γκενάντι Ονιτσένκο, αξιωματούχος Δημόσιας Υγείας δήλωσε, κατά το Ιταρ Τας, ότι προς το παρόν κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στη χώρα.
Όπως αποκάλυψε ο Νικολάι Βλασόφ, επικεφαλής της ρωσικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η Μόσχα απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές κρέατος από πολλές χώρες της κεντρικής Αμερικής και των ΗΠΑ, ενώ οι αρχές των αεροδρομίων ειδοποιήθηκαν να ελέγχουν επισταμμένα όλες τις πτήσεις από το Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει πως κανένα κρούσμα του νέου τύπου της γρίπης των χοίρων δεν έχει αναφερθεί στην Ευρώπη.
«Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στην Ευρώπη. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, που εποπτεύει την πολιτιή σε θέματα υγείας ανθρώπων και ζώων στα 27 κράτη μέλη.
Όπως πρόσθεσε, «γίνονται συνεχείς επαφές με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και κράτη μέλη και εκτιμούμε τις πληροφορίες που έχουμε ήδη».