Λίγα λόγια για την υπόθεση Παυλίδη.

Γράφει ο gianniotis

Πρόκειται περί προσωπικής "βεντέτας" Παυλίδη - Μανούση, στην οποία ενεπλάκη η δικαιοσύνη, έπειτα από δισέλιδη επιστολή που απέστειλε τον Απρίλιο του 2007 ο τότε υπουργός Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδης προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά.
Στην επιστολή του ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι εκβιάζεται από τον εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση, ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Saos Ferries», προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στη δρομολόγηση πλοίων προς τις άγονες γραμμές του Αιγαίου.
Ο κ. Σανιδάς "χρέωσε" την υπόθεση στον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος κάλεσε αμέσως για διευκρινιστική κατάθεση τον εφοπλιστή κ. Μανούση, πρώην γενικό γραμματέα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο κ. Μανούσης σε δύο διαδοχικές καταθέσεις του υποστήριξε ότι την περίοδο 2006-2007 έδωσε περίπου 100.000 ευρώ μετρητά και άλλα περίπου 800.000-900.000 ευρώ σε επιταγές στον κ. Ζαχαρίου στη διάρκεια επισκέψεων του τελευταίου στα γραφεία της «Saos Ferries» επί της οδού Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.
Όλα αυτά προφορικά, και......
χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Με βάση τις καταθέσεις αυτές ο κ. Ντογιάκος από υπερβάλλοντα προφανώς ζήλο, απέστειλε την υπόθεση στη Βουλή για τα περαιτέρω.
Και συζητήθηκε στη Βουλή η προσωπική βεντέτα Παυλίδη - Μανούση.
Μετά την συζήτηση αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του κ. Παυλίδη.
Και συνεστήθη.!
Η επιτροπή αποτελείται από 13 μέλη.
Επτά από την κυβέρνηση και έξι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Αναστάσιος Νεράντζης, αντιπρόεδρος ο Μαργαρίτης Τζίμας και γραμματέας η Βίβιαν Μπουζάλη.
Οι βουλευτές που απαρτίζουν την επιτροπή είναι οι εξής:
Από τη ΝΔ οι Γρ. Αποστολάκος, Θ. Θαλασσινός, Α. Κουτσούμπας, Π. Μπουζάλη, Αν. Νεράντζης, Κ. Τζαβάρας και Μ. Τζίμας.
Από το ΠΑΣΟΚ οι Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής και Π. Ρήγας.
Από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου.
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Τσούκαλης
και από το ΛΑΟΣ ο Αθ. Πλεύρης.
Στις 27 Απριλίου, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει την πρότασή της στη Βουλή, η οποία - κατά τα φαινόμενα - θα είναι απαλλακτική για τον πρώην Υπουργό.
Με βάση λοιπόν το πόρισμα της Επιτροπής, η βουλή καλείται και πάλι να αποφανθεί αν ο κ. Παυλίδης θα πρέπει να παραπεμφθεί κατά τα ισχύοντα για παράβαση του Νόμου "περί ευθύνης Υπουργών".
Και ο κ. Παυλίδης ΔΕΝ θα παραπεμφθεί.
Το σκεπτικό;
Δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ,αλλά ούτε και εμπλοκή του πρώην υπουργού σε αξιόποινες πράξεις.
Μετά απ' αυτή την εξέλιξη το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης πάει αρχείο, και η βεντέτα συνεχίζεται στα αστικά πλέον δικαστήρια μεταξύ Παυλίδη - Μανούση.
Πολύς λόγος για το τίποτα.
Gianniotis.gr.