Δύο επώνυμοι ΠαΣοΚοι bloggers ...συζητούν για την Συνάντηση της Πέμπτης Παπανδρέου Σημίτη

Γιάννης Παπαιωάννου(Στήριξε Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές)

Από τον δήθεν αρχηγικό Παπανδρέου που διέγραφε το κυβερνητισμό και το κυβερνητικό παρελθόν στο πρόσωπο του Σημίτη πέρσι τον Ιούνιο. όμηρος των συμβουλατόρων που σκιαμαχούσαν σε κατάσταση τρόμου…
Φτάσαμε στο σήμερα -διαγράφοντας ένα μάταιο κύκλο εσωστρεφείας και ομφαλοσκόπησης- για να γίνει μια αυτονόητη κίνηση. Για να αναγνωριστεί ένα λάθος!

Έτσι να πάρει ο μικρότερος -ως όφειλε- το τηλέφωνο και να ζητήσει επαφή με τον μεγαλύτερο.

Μεσολάβησε το χθεσινό στα Γιάννενα πρωτο-εμφανιζόμενο δίλλημα:

ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Αποδεικνύοντας καταρχήν ότι η περίοδος που θεωρούσαμε ως αιτία των ηττών μας το Σημιτικό παρελθόν τελείωσε.
Ας πούμε όμως την αλήθεια, η οποία είναι όπως πάντα γοητευτική και ιντριγκαδόρικη. Αλήθεια η οποία έχουμε κατ επανάληψη υποσχεθεί να λέμε λόγω της κρισιμότητας των καιρών!

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!.....

Ήταν σαφές ότι οι Παπανδρεικές δυνάμεις είναι πεπερασμένες κοινωνικά και αυτό έγινε επιτέλους αντιληπτό.


Και κάθε βήμα προς την αυτογνωσία είναι προς την σωστή κατεύθυνση φιλοσοφικά μιλώντας!


Με αυτά και με τα άλλα πλησιάζουμε το 38.3% και το δίλλημα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ με οδηγεί να πάρω θέση.


Γιατί το δίλλημα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ στρέφεται τελικά προς τα μέσα και «τα πέριξ» και γίνεται:



Βουλώστε το λοιπόν! ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Αποφασίστε.

Γιώργος Κρόγιας: (Στήριξε Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές)

Άντε, να σχολιάσω στο blog σου.



Γιάννη, λες να κρατηθεί χαμηλό προφίλ, αλλά κάνεις σαν την χήρα στο κρεβάτι και αν μη τι άλλο είσαι πάρα πολυ προκλητικός. Αυτός ήταν και ένας λόγος που πολλοί σύντροφοι σιχάθηκαν το “σύστημα Σημίτη” με τους “παράγοντές” του ανά νομό.


Και επαναλαμβάνω κι εδώ αυτό που σου έγραψα και στο blog μου.

Επειδή ο Παπανδρέου είναι υπεύθυνος και σοβαρός πολιτικός και πάνω από όλα ευγενής ως άνθρωπος, ξεχνά την υπονόμευση που δέχτηκε από τον Σημίτη, για το καλό του τόπου. Θέλει το καλό του τόπου. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις ούτε αυτό, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.


Κανείς δεν περισσεύει και αυτό το έχω πει πάρα πολλές φορές και σε εσένα που με έχεις βγάλει άπειρες φορές από τα ρούχα μου.

Αν όμως είναι να κρατάς αυτό το ειρωνικό υφάκι του στυλ ότι κάτι “σας γαμάμε εμείς οι Σημιτικοί-Βενιζελικοί” νομίζω ότι ούτε καν ως την Πέμπτη δεν θα φτάσουμε για να γίνει η συνάντηση.


Άντε να δούμε πόσο μυαλό έβαλε ο Σημίτης. Γιατί κάποιοι άλλοι δυστυχώς ΔΕΝ λένε να βάλουν.


Και ναι. Μην ξεχνάμε ότι αν δεν έπαιρνε το δακτυλίδι τότε ο Γιώργος θα χάναμε με +10%. Ο Παπανδρέου ήξερε ότι θα έχανε, αλλά δέχτηκε για να καταφέρει να περισώσει ό,τι μπορεί από το διαλυμένο και χωρίς οργανώσεις (επειδή ευδοκιμούσε ο παλαιοκομματισμός και ο παραγοντισμός) Κίνημα!


Και στο έχω ξαναπεί. Παρόλα αυτά. Ο Σημίτης έχει προσφέρει στη χώρα. Κατέστρεψε όμως το Κίνημα. Το άφησε βορά στις φατριές και στους παραγωντίσκους των κατά τόπους παρεών.


Αυτά. δεν επανέρχομαι. Τοποθετήθηκα. Διάλογο δεν θα ανοίξουμε πάλι για τα ίδια. 1.000 φορές τα είπαμε, εσωκομματικές είχαμε. ο λαός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε και έκανε αρχηγό τον Παπανδρέου και του έχει δώσει κάθε δικαίωμα να χειρίζεται τέτοια θέματα με όποιο τρόπο θέλει.


Θα τον κρίνει η ιστορία και αυτόν και τον Σημίτη και εσένα και εμένα.