Η "ΑΤΖΕΝΤΑ" σήμερα στα καφενεία...


Άλλη μια ένδειξη ότι δεν πάμε καλά ούτε έξω δυστύχως!! Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο ΟΜΠΑΜΑ δεν έχει στην Ατζέντα του επίσκεψη στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη ,! άλλη μια νίκη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής!...
Γιατί συναντήθηκαν?
Σουφλιάς - Ντόρα Τί είπαν? Σε τι συμφώνησαν και σε τι διαφώνησαν ? Σε κάθε περίπτωση το ραντεβού λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τις ευαίσθητες ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που προσπαθεί να ξεπεράσει το ζήτημα της «κούρασης» δια της σιωπής.
Αχτίδα φωτός? Με τη φιλοδοξία να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλατφόρμα από μέρους των σοσιαλιστικών κομμάτων απέναντι στην οικονομική κρίση αναχώρησε για τη Χιλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, για να μιλήσει σε συνέδριο, με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση: Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση», που διοργανώνει η χιλιανή κυβέρνηση σε συνεργασία με βρετανικό think tank, πλαίσια της προετοιμασίας των σοσιαλδημοκρατών, εν όψει της Συνόδου της G-20.
Νέα πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο? αλλά με κανέναν Έλληνα μέσα. Δεν αποδείχθηκαν …γούρικες οι δηλώσεις που έκανε σήμερα για την αντιμετώπιση της πειρατείας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας.
Στον αέρα και η Εθνική σύμβαση εργασίας ?? Το πρώτο κρούσμα προσπάθειας “ παγώματος ” των αποδοχών κόντρα στις μισθολογικές αυξήσεις που προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Η Hellenic Steel (εταιρία χάλυβα) με έδρα τη Θεσσαλονίκη που έθεσε σε διαθεσιμότητα 70 από τους 416 εργαζόμενους και ετοιμάζεται να προσφύγει στον Oργανισμό Mεσολάβησης ( ΟΜΕΔ) ζητώντας να εξαιρεθεί λόγω αδυναμίας ! Αφού το θάψανε το ξεθάυουν το παρατηρητήριο τιμών?
Χωρίς κανένα
ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εννέα ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ...και η αισχροκέρδια συνεχίζεται!..
Τώρα τρέχουμε? "Χειρότερη" και από τη πιο δυσοίωνη πρόβλεψη, αποδείχτηκε η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που καταδικάζει τη χώρα μας, επιβάλλοντας την εξίσωση των ορίων ηλικίας αντρών και γυναικών στο δημόσιο....
by diaporon-bl/