Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για τα όρια ηλικίας των γυναικών


Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών, που έχει προκαλέσει ανασφάλεια σε χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1.30 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να μην υλοποιηθεί τυχόν αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τυχόν αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου και να προχωρήσει στην κατοχύρωση και αναβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Στο κείμενο το οποίο κατέθεσε η.........
ελληνική κυβέρνηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, υποστήριξε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου δεν εμπίπτει στην επαγγελματική ασφάλιση όπως υποστηρίζει η Κομισιόν στην προσφυγή της.

Μετά την έκδοση της απόφασης η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί, το αργότερο εντός 3 ετών, να προωθήσει σημαντικές μεταβολές στο συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς εξήγησε ότι το θέμα δεν αφορά τις εργαζόμενες μητέρες, καθώς όπως δήλωσε, παρατηρείται το φαινόμενο πολλές από αυτές να σπεύδουν να υποβάλουν τα χαρτιά τους για θεμελίωση δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης λόγω παραπληροφόρησης.

Επίσης, ο κ. Ρωμανιάς κατέστησε σαφές ότι ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αφορά τις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα, αλλά 100.000 περίπου εργαζόμενες στο Δημόσιο.
Πηγή SKAI