ΤΙ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Χιλιάδες είμαστε εκείνοι που παρακολουθώντας στα δελτία των 8 τον πρωθυπουργό, νομίσαμε ότι είχαν κονσέρβα την τελευταία προ λίγου καιρού εμφάνιση του. Αμ δε που δεν ήταν όμως επανάληψη, αλλά πραγματικότητα και αυτά που μας έλεγε τα είχε ξαναπεί !!!...

Ακούσαμε αυτά που ξέρουμε α. για την παγκόσμια κρίση, β. για το έλλειμμα, γ. για την ανάγκη να περιφρουρηθεί το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, δ. για το ότι η κυβέρνηση του είναι υπεύθυνη (ναι είναι για το κακό μας χάλι) και όλοι οι άλλοι όχι, ε. και για το ότι έχει πρόγραμμα με τρεις άξονες (με ότι αυτό μπορεί να υπονοεί …). Μέτρα τίποτα.

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Όταν ξαφνικά αισθανόμαστε όλοι μας εν δυνάμει πρωθυπουργοί και ο πρωθυπουργός εν δυνάμει πολίτης άνευ ευθύνης και αυτά που μας λέει- ξαναλέει, ξαναματαλέει, ματαξαναλέει, και πάει λέγοντας – είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα και δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, τότε έχει σοβαρό πρόβλημα ο ίδιος του, η κυβέρνηση του, και εν γένει αυτό που λέμε η Ελληνική Πολιτεία.

Οι πολίτες το συνειδητοποιούμε καθημερινά είτε γιατί δεν έχουμε παιδεία (3 – 4 πανεπιστημιακά τμήματα έκλεισαν λόγω μη χρηματοδότησης) είτε γιατί δεν έχουμε υγεία λόγω των γνωστών τραγικών προβλημάτων είτε γιατί δεν έχουμε ασφάλεια. Την τελευταία δεν την έχει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν κρίνουμε από τον αυτοτραυματισμό του φρουρού του με το υπηρεσιακό του περίστροφο…

Κύριε πρωθυπουργέ μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα σας για καλό σκοπό και να πάρετε αποφάσεις για μέτρα που δεν θα είναι επώδυνα για μας, αλλά για τους παραέχοντες και παρακατέχοντες?... Μετά τη χθεσινή σας εξαγγελία το χειρότερο που κάνατε με εύγλωτο τρόπο είναι ότι μας αποστερήσατε την ελπίδα για κάτι καλύτερο αύριο.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ