ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ

Στάση εργασίας στον Alpha

Απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την επιχειρούμενη κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη τετράωρης στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη, 5 Μαρτίου και ώρα 08.00 π.μ. έως 12.00 μ., των δημοσιογράφων που εργάζονται στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ALPHA “, δηλώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.


“Φαίνεται πως σε μια εποχή που τα golden boys με την προκλητική απληστία τους και τα πολλά μηδενικά των αμοιβών τους ενοχοποιούνται σε όλο τον κόσμο και από όλες τις πλευρές ως βασικοί υπαίτιοι της οικονομικής «κρίσης», στον ALPHA εξακολουθούν να έχουν την εξουσία του δεσμείν και λύειν και μάλιστα προσπαθούν να παραγάγουν «έργο» για λογαριασμό των αφεντικών τους και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του Ομίλου με μαζικές απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων, προκειμένου οι ίδιοι να διατηρήσουν άθικτα τους παχυλότατους μισθούς τους, τα bonus και τα χρυσά συμβόλαια” , είναι η θέση της ΕΤΕΡ, η οποία και συμμετέχει και εκείνη στη στάση.

Την ίδια ώρα το ΕΣΡ , τα μέλη του οποίου επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ δηλώνουν δια του προέδρου τους, πως επαγρυπνούν. Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρονται τα εξής:

“Ήδη ο Πρόεδρος του ΕΣΡ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης ότι οι εξελίξεις στον ALPHA απασχολούν την Ολομέλεια του Συμβουλίου, ενώ, λόγω του μεγέθους των προβλημάτων, έχει οριστεί ένα από τα μέλη του Συμβουλίου ειδικά για τις επιπτώσεις στη δημοσιογραφική απασχόληση και στην ενημέρωση, παράλληλα με τα έντονα διαβήματα, που έγιναν στους αρμοδίους του συγκεκριμένου ομίλου για τα θέματα αυτά. Ειδικότερα στη διοίκηση και τους εκπροσώπους του Ρ/Τ σταθμού επισημάνθηκε, αναφορικά με τις αποφάσεις τους, καταχρηστικότητα των ενεργειών τους, που οδηγούν σε ακυρότητα απολύσεων και κατά συνέπεια σε αναδρομική καταβολή μισθών και δεδουλευμένων.Υπογραμμίσθηκε επίσης από τον Πρόεδρο του ΕΣΡ στους εκπροσώπους του ομίλου ότι οφείλουν να τηρούν επακριβώς τη νομοθεσία. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν νοείται μαγνητοσκοπημένο δελτίο ειδήσεων, που προβάλλεται σε επανάληψη να εμφανίζεται ως ζωντανό, χωρίς προειδοποίηση του τηλεθεατή και χωρίς τη σχετική ένδειξη και ότι όλα αυτά παραβιάζουν τη νομιμότητα.”