Παρελθόν ο Μπασινάς για την ΑΕΚ

Ο Αγγελος Μπασινάς αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ και θα συνεχίσει την καριέρα του για το επόμενο ενάμιση χρόνο στην Αγγλία και την Πόρτσμουθ, όπου θα συναντήσει τον Φάνη Γκέκα

Με την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης στους Θρακομακεδόνες, ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου κατευθύνθηκε στα γραφεία της ομάδας στο Μαρούσι, όπου τον περίμεναν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, και ο τεχνικός διευθυντής, Στέλιος Μανωλάς.
Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ η λύση της συνεργασίας τους και λίγο αργότερα η Πόρτσμουθ ανακοίνωσε την απόκτηση του.

«Αποκτήσαμε κάποιον τεράστιας εμπειρίας, τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος απέχει μόλις τρία παιχνίδια από το να φτάσει τις 100 συμμετοχές για την πατρίδα του. Είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν στην κατάσταση που είμαστε. Είναι ένας παίκτης που ο Τόνι (σ.σ. ο προπονητής Τόνι Ανταμς) ήθελε πολύ να φέρει εδώ και ο ίδιος ήθελε απεγνωσμένα να έρθει. Εχουμε οψιόν να τον κρατήσουμε για ένα ακόμη χρόνο, μετά το πέρας των 18 μηνών», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πόρτσμουθ ο πρόεδρος της ομάδας Πίτερ Στόρι.

Εκεί θα βρει εκεί έναν πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και νυν στην Εθνική ομάδα, τον Φάνη Γκέκα, που έχει ήδη συμφωνήσει για την μετακίνησή του.

Ο Μπασινάς μετακινήθηκε στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι με ελεύθερη μεταγραφή από την Μαγιόρκα, υπογράφοντας κλειστό 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα.