Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο και όχι στην Αστυνομία!


Σήμερα το μεσημέρι μου τηλεφώνησε μια φίλη μου φανερά εκνευρισμένη και αναστατωμένη. Καθώς οδηγούσε πετάχτηκαν μπροστά της μερικά αθιγγανόπουλα και επειδή δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο της πέταξαν μια μπάλα για να την αναγκάσουν να σταματήσει, δεν είναι η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αποφασίζει να πάει στο Α.Τ. Μεσσήνης και να καταγγείλει το γεγονός. Πρέπει να σημειώσω ότι και μέσα στην εβδομάδα κάποια αθιγγανόπουλα παρενοχλούσαν το μικρό παιδί της και ενώ αυτό βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης (επέστρεφε από το φροντιστήριο) επεχείρησαν να του αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα. Το παιδάκι είχε τρομοκρατηθεί, και ποιος άλλωστε δεν θα φοβόταν όταν κάποιοι τον τραβολογούσαν. Ευτυχώς που η μητέρα βρισκόταν εκεί κοντά και περίμενε το παιδί της και το έσωσε από τις αρπακτικές διαθέσεις των αθιγγανόπουλων.
Όταν, λοιπόν, έφτασε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τα πιο πάνω περιστατικά πήρε την εξής απάντηση από τον αστυνομικό: δεν έπρεπε να έλθετε σε εμάς, πρέπει να πάτε στο Δήμαρχο!
Η γυναίκα πιο πολύ σοκαρίστηκε από την απάντηση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς παρά από το συμβάν.
Και εγώ αναρωτιέμαι: πότε άλλαξε ο νόμος και για τις παραβάσεις πρέπει να απευθυνόμαστε στο Δήμαρχο και όχι στην Αστυνομία;

Πολίτης Μεσσίνης