Το βαρέλι δίχως πάτο

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σε έναν άνευ προηγουμένου πολιτικό κανιβαλισμό προέβησαν οι Δημοσιογραφικοί ευνούχοι των «Κουράδιων» ραδιοτηλεοπτικών σταθμών του Περιστερίου κατά το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής.

Συνεπικουρούμενοι από το γνωστό για τις γελοίες οικονομικές του αναλύσεις γιουσουφάκι των τραπεζών επιτίθονταν προσβλητικά και κατά κύματα στον καλεσμένο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καραμάριο, επειδή τόλμησε να αποτυπώσει με παρρησία και σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, μια οδυνηρή για τους σουλτάνους τους αλήθεια. Πως εδώ και χρόνια την Ολυμπιακή δεν την πληρώνει ο φορολογούμενος Έλληνας και πως για την δολοφονία της ηθικοί αυτουργοί είναι οι πολιτικοί της προϊστάμενοι (των πρωθυπουργών μη εξαιρουμένων) από το 1996 ως τα σήμερα, οι οποίοι ως νονοί υπέγραφαν τα συμβόλαια θανάτου της με τους κατά καιρούς φυσικούς αυτουργούς. Τις διοικήσεις της.

Ο Καραμάριος δεν είναι δα και καμιά περίπτωση εξαιρετικής πολιτικής νοημοσύνης βουλευτή, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των έντιμων κατά την αστική ηθική ανθρώπων που απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα πως «έντιμος έξυπνος και δεξιός» δεν υπάρχει. (Προσοχή, γράφω δεξιός και όχι νεοδημοκράτης, επειδή η δεξιά νεοφιλελεύθερη λογική με αριστερό προσωπείο σέρνεται σαν τα σκουλήκια στα υπόγεια σχεδόν όλων των κομμάτων.. Και μην με θυμώσει κανείς γιατί θα ξεκινήσω την παράθεση ονομάτων.)

Τι του ζητούσαν κατά την διάρκεια της βασανιστικής ανάκρισής του; Να δώσει τους συντρόφους του στο αντάρτικό του και να ομολογήσει το έγκλημά του το οποίο συνίσταται στην συνωμοσία κατά του κράτους των νέων Κοσκωτάδων με τα αραβικά κεφάλαια που θέλουν επιτακτικά να θέσουν υπό την κατοχή τους το εμπορικό σήμα της Ολυμπιακής αλλά δίχως τα βαρίδια του. Τους εργαζόμενους δηλαδή... Αυτών των σουλτάνων από την Μεγάλη Πύλη των οποίων περνούν κατά καραβάνια εκλιπαρώντας την εύνοιά τους πολιτικά και δημοσιογραφικά γιουσουφάκια. Και ο δυστυχής παρέμεινε στο στούντιο με τους προβολείς της ανάκρισης στο πρόσωπό του, αντί φτύνοντάς τους κατά πρόσωπο να σηκωθεί και να φύγει για να θέσει τις απόψεις του προς κρίση μέσα από τα blogs. Τελικά ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός είναι ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο. Κάθε βράδυ το γεμίζουν και την επομένη άδειο είναι..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr