ΣΤΟΥΣ 8 Ο ΠΑΟ? ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟ 1-1

Με 70-30 κατοχη μπαλας υπερ της ισπανικης ομαδας, με πληρη επικρατηση της κυριως στο α' ημιχρονο και εκτος εδρας, ειναι επιτυχια για τον Παναθηναικο το τελικο 1-1.

Ο Τεν Κατε παρεταξε τονΠαναθηναικο με 8 αμυντικους σε μια προσπαθεια να μην αφησει διαδρομους στην Βιγιαρεαλ. Η αληθεια ομως ειναι οτι ετσι εδωσε χωρο στους Ισπανους να κανουν παρτυ στη περιοχη του Παναθηναικου στο α' ημιχρονο, με θαυμασιους συνδυασμους και ταχυτατες επελασεις απο καθε πλευρα. Η αμυνα ομως αντεξε τα κυματα επιθεσεων της Βιγιαρεαλ και στο 59' ηλθε οτι καθε παικτης, προπονητης η οπαδος ονειρευεται σε εναν παρομοιο αγωνα. Ο Καραγκουνης μετα απο ενα καλο συνδυασμο δεχτηκε τη μπαλα και με ενα καλοζυγισμενο σουτ αιφνιδιασε τους Ισπανους σκορπιζοντας απεραντη αισιοδοξια για την εξελιξη του αγωνα.
Δυστυχως ομως αυτη η αισιοδοξια κρατησε μεχρι το 67' οταν οι Ισπανοι κερδισαν πεναλτυ απο μια ενστικτωδη ενεργεια του πεσμενου Βαβζινιακ και ισοφαρισαν τον αγωνα. Ακολουθως ο αγωνας πηρε αγρια μορφη με τους Ισπανους να επιτιθενται συνεχως αλλα οχι με την ευκολια του α' ημιχρονου μιας και ο Παναθηναικος βρηκε το τροπο να ανασαινει κατα διαστηματα και να παγωνει το παιγνιδι κερδιζοντας πολυτιμο χρονο. Η μπαλα κυκλοφορουσε καλυτερα, το παιγνιδι εγινε πιο ορθολογικο και οι ευκαιριες για τους Ισπανους δεν ηταν τοσες πολλες και κραυγαλεες οσες στο πρωτο μερος.

Ο Παναθηναικος επαιξε αμυντικα πονταροντας ακριβως σε οτι συνεβη στον αγωνα. Αποφυγη γκολ απο την Βιγιαρεαλ και επιτευξη ενος δικου του γκολ. Οι παικτες εδωσαν ολο τον εαυτο τους και πρεπει να τους το αναγνωρισουμε.
Κορυφαιοι ηταν ο Σιμαο, Καραγκουνης, Σαριεγκι, Μαντζιος σε ενα δυσκολο ρολο. Ο Ζιλμπερτο δεν προσεφερε τα αναμενομενα και ο Γκουμας ειχε πολλες ατυχες στιγμες. Ο Γκαλινοβιτς εκανε μερικα λαθη αλλα ειχε και σωτηριες επεμβασεις. Ο Βαβζινιακ δειχνει ικανοτητες και εικονα σοβαρου παικτη και δειχνει να εξελισσεται σε μια πετυχημενη μεταγραφη. Οι υπολοιποι με καλες και κακες στιγμες.

Η ρεβανς σε 14 ημερες θελει πολυ προσοχη αφου η Βιγιαρεαλ ειναι επικινδυνη ομαδα και εχει πολυ καλους, ικανους και ταχυτατους παικτες. Ειναι ενα ικανοτατο συνολο και αν σκοραρει στην Αθηνα θα δυσκολεψει τα πραγματα.
Ας ευχηθουμε οτι ο Παναθηναικος θα προχωρησει στους 8 διοτι αυτο θα εξυψωσει το ηθικο της ομαδας, που θα τον βοηθησει στη περαιτερω πορεια του και τους στοχους του κυριως στην Ελλαδα.
WWW.GREENPOWERPAO.BLOGSPOT.COM