ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Φαίνεται ότι το έχουν. Νέοι, καταρτισμένοι, ξέρουν τι ζητάνε, και ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Είναι οι νέοι αγρότες που τους βλέπουμε αυτές τις μέρες στις οθόνες μας. Πειστικοί, με επιχειρήματα, χωρίς εκείνη την ξύλινη, κομματοφανατισμένη γλώσσα των προκατόχων τους αγροτοσυνδικαλιστών, ξέρουν να υπερασπίζονται τα δίκαια τους, και το κυριότερο δείχνουν ότι έχουν δίκιο. Το αν θα το βρούνε είναι ένα άλλο θέμα.

Καταφέρανε να βάλουν στην άκρη τα γαλάζια και κόκκινα κομματόσκυλα και να βάλουν το προσωπικό και συλλογικό συμφέρον τους πάνω από το κομματικό. Αναπτύσσουν λόγο ο οποίος διεισδύει πλέον όχι στα επιφαινόμενα της ελληνικής αγροτικής πολιτικής (που φυσικά δεν υπήρξε ποτέ), αλλά στην ουσία της Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία ξεπουλήθηκε στα συμφέροντα των Η.Π.Α. και άφησε ακάλυπτους τους Ευρωπαίους αγρότες. Γιατί αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποστήριξαν όσο θα έπρεπε τους αγρότες – πολίτες τους ελέω παγκοσμιοποίησης και της φασιστονεοφιλελεύθερης πολιτικής της που απέτυχε παταγωδώς. Δυστυχώς και οι δικοί μας αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αγρότες είναι έρμαια αυτής της αδηφάγας πολιτικής.

Ωστόσο υπάρχει ελπίδα γιατί οι νέοι Ευρωπαίοι αγρότες και πιο μορφωμένοι είναι από τους παλαιότερους – ειδικά οι δικοί μας, και πολιτική παιδεία έχουν για να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις τους να επαναδιαπραγματευτούν την Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική υπέρ των πολιτών τους. Τα νέα δείχνουν να είναι ενθαρρυντικά και κάτι αρχίζει να διαφαίνεται. Ίδωμεν.


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ