Η πραγματική κοινωνική επανάσταση τώρα αρχίζει.

Διαστάσεις εξέγερσης παίρνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Οι αγρότες, απελπισμένοι, (χωρίς τα κόμματα να τους τραβάνε πια από το μανίκι) , μπήκαν μπροστά, (παρά τις επαναστατικές θεωρίες για την « εργατική τάξη») , και βρίσκονται στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων, περιμένοντας στα μπλόκα, τους εργάτες, τη νεολαία, και τους μικρομεσαίους.

Η εξέγερση των αγροτών, εφ' όσον συνδεθεί με κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και δεν προδοθεί εκ των έσω, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πολιτικές εξελίξεις.

Το τέλος της σημερινής αγροτιάς και γεωργίας είναι απολύτως ορατό με την σημερινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική .

Το αδιέξοδο ανάμεσα στο πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών, και τις ευρωπαϊκές ασπιρίνες που προσφέρει η κυβέρνηση, είναι απόλυτο.

Από αύριο οι αγρότες θα συγκεντρωθούν σε περισσότερα...μπλόκα σε όλη την Ελλάδα .

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ομολόγησε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες, αφού αυτό δεν είναι συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο» και ισχυρίστηκε ότι «ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αγροτών» και «δεν δικαιολογείται η συνέχιση των κινητοποιήσεων» .

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους αγρότες ήταν σαφές. «Ούτε ένα ευρώ, παραπάνω».

«Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε , ο κ. Καραμανλής, λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατ. ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας» , και κάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους.

Ενώ δόθηκαν στο άψε-σβήσε 28 δις στους «φτωχούς τραπεζίτες» το «κοινοτικό κεκτημένο» δεν επιτρέπει να δοθούν άλλα 500 εκ. για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Το ζήτημα δεν είναι μόνο το εισόδημα του 2009 αλλά το τι θα γίνει μετά το 2013.

Στα κομματικά παρασκήνια της Ν.Δ. αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων συζητούν για «κακό επικοινωνιακό και πολιτικό χειρισμό» της υπόθεσης που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεφύγουν οι κινητοποιήσεις από τον έλεγχο.

Αντί να ασχολούνται με την πολιτική συζητούν με « αβάσταχτη ελαφρότητα», για τους «επικοινωνιακούς σχεδιασμούς», για την ανάκαμψη της εικόνας της κυβέρνησης μέχρι τον Μάρτιο.

To ΠΑΣΟΚ (που είναι σε μεγάλο βαθμό αμέτοχο) τονίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση, ενώ το ΚΚΕ, ( που προσπαθεί να ελέγξει ότι μπορεί) τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι ο διάλογος της κυβέρνησης αποδείχτηκε ένας στείρος μονόλογος του κ. Χατζηγάκη, χωρίς προτάσεις, που να δίνουν λύση στο πρόβλημα των αγροτών. Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν οδηγίες από το Indymedia