Οπλα και πυρομαχικά από τον Αστακό στο Ισραήλ

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

H Είδηση και το σχόλιο μου


Η είδηση:

Από το ελληνικό λιμάνι του Αστακού πρόκειται να ξεκινήσουν δύο φορτία με όπλα και πυρομαχικά με κατεύθυνση το λιμάνι του Άσντοντ στο Ισραήλ στα μέσα ή τα τέλη Ιανουαρίου. Τη μεταφορά των φορτίων έχει αναλάβει η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών των ΗΠΑ η οποία έχει ναυλώσει εμπορικά πλοία. Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την ναύλωση των πλοίων που θα μεταφέρουν 325 κοντέινερ με 3.000 τόνους στρατιωτικού υλικού ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στο Ρόιετρς στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έληξε στις 5 Ιανουαρίου 2009


Το σχόλιο μου:

Δεν είμαι ειδικός πολιτικός ,στρατιωτικός ή ιστορικός αναλυτής. Ένας μέσος πολίτης είμαι που απλά διαβάζω 50 χρόνια τώρα τις εφημερίδες όλων των αποχρώσεων, και συχνά στέκομαι και ψάχνω « πίσω» από την είδηση και η παραπάνω είδηση μου βρομάει .

Η Αμερική έχει στείλει , στέλνει και θα στέλνει στο Ισραήλ εκατομμύρια τόνους όπλα , (κάποτε και πυρηνικά), από ανεξιχνίαστες διαδρομές .

Σήμερα που όλος ο κόσμος και ιδίως ο Αραβικός είναι τόσο ευαισθητοποιημένος από την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα , η Αμερική ανακοινώνει με ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ότι στέλνει όπλα στο Ισραήλ μέσω ΕΛΛΑΔΑΣ .

Αγνοεί την δυσμενή για την Ελλάδα απήχηση της είδησης στον Αραβικό κόσμο ή σκόπιμα επιχειρεί να διαταράξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μας με τους Άραβες . Μήπως κάποιοι φροντίζουν να εξασθενίσουν τα όποια ερείσματα μας στον Αραβικό κόσμο , σήμερα που η Ελλάδα περιβάλλεται από κράτη που έχουν εδαφικές βλέψεις εις βάρος μας και «στήριγμα !?» έχουμε μόνο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ; Αν ναι , γιατί ;;;

Η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει ; Είναι αρκετό που σήκωσε το χαλί και προσπάθησε να βάλει από κάτω την ΕΙΔΗΣΗ ; Έχει καμιά μακριά ουρά το θέμα ;

Σε όλους τους πολέμους που έγιναν στα Βαλκάνια τον περασμένο αιώνα η Ελλάδα είχε συμμάχους . (Το 1912 Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία εναντίον της Τουρκίας. Το 1913 Ελλάδα , Σερβία , εναντίον Βουλγαρίας και το 1914-15 ήταν συμμαχικά Αγγλικά και Γαλλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη ).

Τώρα τι γίνεται :

Στα σύνορα μας όχι μόνο διαλύθηκε με την ανοχή και της τότε Ελληνικής κυβέρνησης η διαχρονικά σύμμαχος μας στα Βαλκάνια Σερβία αλλά και κοντόφθαλμα , στην μόνη φυσικά ανοχύρωτη περιοχή των Βορείων συνόρων μας , (χάριν κυρίως ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων ) συναινέσαμε στην δημιουργία του θνησιγενούς κρατιδίου των Σκοπίων. Το κράτος αυτό μπορεί να επιβιώσει οικονομικά μόνο εξαρτώμενο από την Ελλάδα ή επεκτεινόμενο , όταν κάποιοι μεγάλοι το θελήσουν , προς Νότο .

Τουρκία ,Βουλγαρία , Αλβανία και Σκόπια ή ( να τα λέω από τώρα Μακεδονία;).

Ποιοι με ποιους μπορεί να συμμαχήσουν , εντελώς υποθετικά μιλάω πάντα , για να διεκδικήσουν Ελληνικά εδάφη;

Ανησυχώ και δεν θέλω να ανησυχήσω άλλους , αλλά δεν αντέχω να μην γράψω κάπου, διακριτικά όσο γίνεται τις σκέψεις μου για να μην ταράξω και το γεύμα ή το δείπνο των κυβερνόντων.

Λεωνίδας Ορφανουδάκης