Ο κοινωνικός αυτοματισμός των αρπαχτικών και οι αγρότες

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οι αγρότες μας είναι τεμπέληδες, κοπρίτες, απατεώνες, λαμόγια, χαρτοπαίκτες, συντηρητικοί, κ.λ.π, κ.λ.π.. Αυτοί οι χαριτωμένοι χαρακτηρισμοί είναι μερικοί από τους πολλούς, που διατυπώθηκαν, από ποιους παρακαλώ, από εκείνους που γεννήθηκαν ευγενείς και αριστοκράτες. Από εκείνους που κατάγονται απευθείας από το γένος των Ελ, των Ατρειδών, των Λαίων και των Κόδρων, οι οποίοι μετά την υποδούλωση της Ελλάδος την εγκατέλειψαν, πήγαν στον Σείριο, επέστρεψαν προσφάτως και εγκαταστάθηκαν στις παρυφές του Λυκαβηττού και της Πεντέλης. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι το αυτοκίνητο Χάμμερ, τα τρυφερά οπίσθια και τα πλαδαρά χέρια ενδεικτικά ανθρώπων που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τους αγρότες μας που δεν τους επιτρέπουν να πάνε το Σαββατοκύριακο να δουλέψουν στον Παρνασσό και σε άλλα χειμερινά θέρετρα ασκώντας τα κορμιά τους.

Πολλά από αυτά τα λαμόγια, που ζουν σε βάρος όλων όσων εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν τα προς το ζειν, θεωρούν την χειρονακτική εργασία όνειδος, όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτό δεν τους απαλλάσσει από το να χρησιμοποιούν παράλληλα και βαρύγδουπα σλόγκαν περί «κοινωνικής-εταιρικής ευθύνης έναντι του συνόλου» και πολλές άλλες τέτοιες ανοησίες. Είναι οι ίδιοι που το 1999-2000, έστησαν σε κάθε χωριό ΑΕΛΔΕ ληστεύοντας τους αγρότες μας. Είναι οι ίδιοι που αγοράζουν τα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές και μας τα μεταπωλούν πανάκριβα. Τα μπλόκα, τους επαναφέρουν στη μνήμη τον τρόμο από τις εξεγέρσεις των ακτημόνων και των δούλων της Σπάρτης και της Αθήνας του 7ου π.χ. αιώνα. Θα ήθελαν τους αγρότες μας μίζερους, φουκαριάρηδες και επαίτες, όπως αξίζει σε όλους όσους τους «έπλασε η φύση» να εργάζονται σκληρά υπηρετώντας την απληστία της ματαιοδοξία τους.

Σε μια χώρα που οι δικαστικοί αποφασίζουν μόνοι τους με νόμο να αυξήσουν τα εισοδήματά τους κατά ένα δις.

Σε μια χώρα που τραπεζίτες, ανώτερα στελέχη της δημοσίων οργανισμών, κ.α. παίρνουν τεράστια ποσά και μπόνους «σύμφωνα με νόμους που φτιάχνουν οι ίδιοι».

Σε μια χώρα που υπουργοί πλουτίζουν παράνομα, φοροδιαφεύγουν και έχουν μετατρέψει τη λαμογιά σε επάγγελμα δίχως καμία ευθύνη, απαιτούν κάποιοι από τους αγρότες να διαμαρτυρηθούν δίχως να επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο. Δηλαδή να κάτσουν στα αβγά τους, να σκύψουν το κεφάλι και να δουλεύουν επαφιόμενοι στον πατριωτισμό των άλλων και στον αλτρουισμό τους.

Αγνοούν ότι οι νέοι αγρότες έχουν ξυπνήσει και ξέρουν ότι στη δημοκρατία, όπως και σε όλα τα κοινωνικά συστήματα, παίρνει όποιος έχει τη δύναμη να επιβάλει τους όρους του. Τίποτα δε χαρίζεται από κανέναν. Οι καλύτερα αμοιβόμενες κοινωνικές ομάδες είναι εκείνες που έχουν την μεγαλύτερη ισχύ κοινωνικής πίεσης. Η κοινωνία και η ιστορία τιμά μόνο τους αγωνιστές και τους επιτυχημένους. Για μια αξιοπρεπή ζωή και για το μέλλον των παιδιών τους δεν υπάρχουν αθέμιτα και θεμιτά μέσα, δυστυχώς. Τα παιδιά τους είναι οι μοναδικοί κριτές των πράξεών τους. Μόνο έναντι αυτών θα απολογηθούν. Όλα τα άλλα είναι ηθικολογίες δίχως αποδέκτη