Βουλγαράκης: Ζητώ συγνώμη

Σε αντίθεση με τον Θ. Ρουσόπουλο ο οποίος αμέσως μετά την παραίτηση του άρχισε έναν κύκλο επικοινωνίας μέσω συνεντεύξεων, ο Γιώργος Βουλγαράκης άφησε το χρόνο να κυλήσει και «έσπασε» τη σιωπή του στο αυριανό Βήμα της Κυριακής. Θεωρούμε πως η χρονική στιγμή που επέλεξε δεν είναι τυχαία καθώς ο πρώην υπουργός περίμενε την ολοκλήρωση της εξεταστικής για το Βατοπαίδι για να μιλήσει. Γι’ αυτό και η ξεκάθαρη απολογητική του διάθεση είναι μόνο για θέματα ηθικής και όχι έκνομης δραστηριότητας. Αναγνωρίζει ότι προκάλεσε τόσο με το life style που δεν αρμόζει σε υπουργό λιτότητας αλλά και με τη δήλωση περί «νομίμου και ηθικού».


Αποσπάσματα από την Συνέντευξη:


Απομακρυνθήκατε από λάθη ή συγκυρία;

Η εύκολη και βολική απάντηση βεβαίως, είναι να φορτώνει κανείς τα πάντα, στη συγκυρία.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκυρία έπαιξε ρόλο και υπήρξα εύκολος στόχος για αντικρουόμενα συμφέροντα.

Το ότι, όμως, ήμουν εύκολος στόχος, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου ευθύνη.

Οφείλεται σε δικά μου λάθη και παραλείψεις, που και τους ψηφοφόρους της παράταξης πλήγωσαν και προσωπικά μου κόστισαν πολύ ακριβά. Αυτό δε πρέπει να σας πω, μου στοίχισε σε προσωπικό επίπεδο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.........


Θα ήθελα, ειλικρινά, να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα. Και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα, για να βοηθήσω ουσιαστικά, στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος.

Βατοπεδι

Το Βατοπέδι, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παραίτηση μου. Δεν παραιτήθηκα γι’ αυτό άλλωστε.

Με το Βατοπέδι, δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή ή ανάμιξη, όπως δεν θα μπορούσε να έχει κανένας Υπουργός Πολιτισμού πριν από μένα ή μετά από μένα. Γι αυτό άλλωστε, δεν κλήθηκε κανένας άλλος Υπουργός Πολιτισμού στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Θα είμαι όμως απόλυτα ευθύς μαζί σας. Έκανα το τεράστιο λάθος να θεωρήσω, πως μοναδικά στοιχεία αξιολόγησης ενός πολιτικού, αποτελούν η αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο που του έχει ανατεθεί και η χρηστή οικονομική διαχείριση στον τομέα ευθύνης του,

Και οι δύο αυτές παράμετροι είναι βέβαια πολύ σημαντικές, όμως, παραγνώρισα ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία ένας πολιτικός δεν μπορεί να προκαλεί τους πολίτες, με επιλογές life style.

Και δεν το λέω αυτό υποκριτικά, αλλά γιατί είναι ένα μάθημα που το έχω εμπεδώσει καλά. Ο πολιτικός, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπει στους πολίτες να υποθέτουν, ότι μπορεί να είναι αδιάφορος.


Φήμες περί αποχώρησης από την πολιτική

Θα είμαι παρών στην Α΄ Αθηνών όπως ήμουν πάντα.

Είμαι στην πρώτη γραμμή από παιδί και δίνω ιδεολογικές και πολιτικές μάχες, ανεξαρτήτως συγκυρίας. Ούτε golden boy υπήρξα ποτέ, ούτε είδα φως στη Νέα Δημοκρατία και μπήκα…

«ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»

Ναι, ήταν λάθος. Οι νόμοι δεν καλύπτουν όλα τα θέματα ηθικής. Θα ήθελα όμως να σας θυμίσω, ότι εγώ δεν έκανα τότε μία γενική πολιτική τοποθέτηση.

Όταν μου καταλόγιζαν ότι είχα μία offshore που δεν είχα, ότι φοροαπεύφευγα ενώ δεν το έκανα, ότι υπάρχει ζήτημα με το πόθεν έσχες μου -το οποίο είναι γνωστό ότι έχει ελεγχθεί διαχρονικά από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών-, προσπαθούσα να αποδείξω ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μου καταμαρτυρούσαν. Ισχυριζόμουν δηλαδή, ότι οι επιλογές μου ήταν και νόμιμες και ηθικές.

http://olympia.gr