ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.

Ο νομοθέτης έφτιαξε το Ταμείο Εγγυοδοσίας για να στηριχτούν στις προσπάθειες τους για δανεισμό οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Βλέποντας, το πώς αντιμετωπίζονται, από τις τράπεζες, οι μικροεπιχειρήσεις, που ζητούν δάνειο, με εγγύηση του Ταμείου, ακούγοντας τα παράπονα επαγγελματιών και Επιμελητηρίων, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι όταν η Κυβέρνηση, οι Τράπεζες και το Ταμείο λένε «μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» εννοούν τις τράπεζες.

Με βάση όσα περιγράφουν κάποιοι επαγγελματίες, οι Τράπεζες χρησιμοποιούν το Ταμείο Εγγυοδοσίας για να βελτιώσουν την ρευστότητα.

Οι ίδιες οι Τράπεζες καλούν επαγγελματίες και τους προτείνουν να πάρουν δάνεια, τα οποία να τα τοποθετήσουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, με επιτόκια 6-7%. Σε περίπτωση, που οι επαγγελματίες αρνούνται τη διαδικασία και επιθυμούν δάνειο για τις ανάγκες τους, τότε οι ιδιωτικές Τράπεζες τους συνιστούν να απευθυνθούν στην κρατική Αγροτική Τράπεζα!

Τα πρώτα στοιχεία, λοιπόν, από την υλοποίηση των επιδοτούμενων δανείων του Ταμείου, δεν φαίνεται να πηγαίνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, αλλά πάνε να ενισχύσουν την «ρευστότητα» των τραπεζών.

Οι Τράπεζες χρησιμοποιούν τα επιδοτούμενα δάνεια του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε., για να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους, μέσω τρίτων! Δεν τους αρκούν τα δις που τους δίνει η κυβέρνηση, από τον κρατικό κορβανά.

Και αν λάβουμε υπόψη μας το «νέο σχέδιο» της κυβέρνησης για «ανάπτυξη», μέσω της χρηματοδότησης των δημόσιων έργων, τα χρήματα των πολλών θα πάνε στη χρηματοδότηση των λίγων εργολάβων του δημοσίου.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι περιορίζουν τον δανεισμό, αυξάνουν καταχρηστικά τα επιτόκια, κλείνουν αυθαίρετα λογαριασμούς προεξόφλησης επιταγών και παρακρατούν, με διάφορες τραγικές δικαιολογίες, ακόμα και ίδια χρήματα των πελατών τους, υπάρχει μια συνολική και μαζική αφαίρεση χρημάτων από την αγορά, με αποτέλεσμα, την επιχειρηματική καθήλωση, την ανεργία, το σφράγισμα επιταγών έως και την πτώχευση.

Με αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις των Τραπεζών κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι και κάποιοι (οι περισσότεροι) οδηγούνται προς την καταστροφή και η οικονομία στην ύφεση και την ανεργία.

Με το δικαίωμα του «έτσι θέλω», που χάρισαν οι πολιτικοί μας στις Τράπεζες, δείχνουν, με τρόπο προκλητικό ποια είναι τα αφεντικά της οικονομίας, ποιοι διαφεντεύουν την πολιτική και ποιοι κυβερνούν τη ζωή μας.

Τελευταίο καταφύγιο των πολιτών και των επιχειρήσεων είναι η οργάνωση απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Οι πολιτικοί και τα κώματα έχουν δείξει ότι είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να συγκρουστούν με το τραπεζικό σύστημα.

Η κυβέρνηση, εθελοτυφλώντας, άρχισε να εκταμιεύει τα δις που υποσχέθηκε να δώσει στις τράπεζες. Έχει «ξεχάσει» τη δήλωση ότι τα χρήματα δίνονται για να τονωθεί η αγορά και δεν βλέπει την αθλιότητα που καταγγέλλεται από πολλές πλευρές. Η δε αντιπολίτευση κυμαίνεται ανάμεσα στη σιωπή και την λεκτική «καταγγελία».

Η οργάνωση των πολιτών και η κατάθεση αγωγών κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς των τραπεζών είναι μονόδρομος, για να σταματήσει η ασυδοσία.

Η ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση οφείλεται στις «πυραμίδες», τα «αεροπλανάκια» και τα ρίσκα, που ανέλαβε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με την ανοχή των πολιτικών. Και αντί, όπως κάθε απάτη να οδηγείται στη δικαιοσύνη, με τη βοήθεια των συνεργατών τους στις κυβερνήσεις και τα κώματα, χρηματοδοτούνται και τα ρίχνουν όλα στις πλάτες των πολιτών.

Η «διεθνής» των Τραπεζών είναι η καρδιά της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης. Είναι οι υπέρ-επιχειρήσεις, που μοιράζουν τα χαρτιά μιας σημαδεμένης τράπουλας, όπως αυτές θέλουν, φτιάχνοντας πολλούς φτωχούς και λίγους πλούσιους.

Να αντισταθούμε.

Να απαλλοτριωθούν οι Τράπεζες προς όφελος του λαού.

Να σταματήσει η Τραπεζική ΑΠΑΤΗ, που την έχουν βαφτίσει Πίστη. .

Υ.Γ. Η ενημέρωση πολιτών, που οργανώνονται και αντιστέκονται, αυξάνει τη δύναμη τους. Δείτε πώς έχουν στήσει την απάτη οι Τράπεζες. Δείτε γιατί κατέρρευσε η «πυραμίδα» τους. Δείτε τι μας κρύβουν οι πολιτικοί, που ψηφίζουμε.

Είναι ένα βίντεο, που μπορείτε να το βρείτε σε μια από τις πιο κάτω διευθύνσεις στο διαδίκτυο. (Κυκλοφορεί, από φίλους, και σε έντυπη μορφή).

1.http://www.kepik.gr/?p=805

2.http://video.google.com/videoplay?docid=797510861177311748&hl=en

3.http://www-ithacanet-gr.pblogs.gr/2008/12/to-trapeziko-systhma-gia-arharioys.html

Γιάννης Κων. Κρούσος

Καφεπαντοπώλης

Φαρακλάτα Κεφαλονιάς

http://www-ithacanet-gr.pblogs.gr/