Keeling for the Capital (Σκοτώνοντας για το κέρδος!!!)

Είναι ο τίτλος του Αμερικανού συνηγόρου του πολίτη έτσι όπως δημοσιεύτηκε σε όλες τις Αμερικανικές εφημερίδες για τις μηχανικές αστοχίες της Ford Motor Company διεθνώς από τις οποίες παρήχθησαν εγκληματικά αποτελέσματα καθαρά για λόγους οικονομικούς!!! Η υπόθεση μας ήρθε στον νου τώρα που άρχισαν να εκδίδονται οι πρώτες αποφάσεις από τα Ελληνικά δικαστήρια κατά της Ford.


Έτσι με απόφαση κόλαφο (είναι η πρώτη που αφορά την περίπτωση του ηλεκτρολόγου μηχανικού Δημήτρη Δεμενεόπουλου) κατά της ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ και κατά της FORD MOTOR HELLAS που εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας καταδικάζονται εις όλον και οι τρεις εναγόμενες εταιρίες στην αναστροφή της πώλησης και στην αποζημίωση είκοσι από τις σαράντα χιλιάδες ευρώ του αιτήματος της ηθικής βλάβης στον ενάγοντα Δημήτρη Δεμενεόπουλο επειδή αποδείχθηκε με πραγματογνωμοσύνες πως το αυτοκίνητο που αγόρασε καινούργιο είχε υποστεί τέτοιας έκτασης διάβρωση από τους πρώτους δύο μήνες της χρήσης του που κρίθηκε ακατάλληλο για την ασφάλεια του κατόχου.


Η δικαιοσύνη με την απόφασή της αυτή εκτός όλων των άλλων γνωστοποίησε στους πάσης φύσεως θυματοκυνηγούς της εμπορίας αυτοκινήτων, πως η χώρα μας δεν είναι μπανανία για να διατίθενται ατιμωρητί στην αγορά μη ασφαλή προϊόντα.

Να θυμίσουμε πως εξ αιτίας μιας σοβαρότατης κατασκευαστικής βλάβης από ιδίου τύπου αυτοκίνητο (Ford Maverick) o συνεργάτης της ιστοσελίδας μας Ευγένιος Ανδρικόπουλος εκτράπηκε της πορείας του με αποτέλεσμα να υποπέσει σε ατύχημα από το οποίο υπέστη ανήκεστο βλάβη στην υγεία του και ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την περιπέτειά του αυτή. Προηγουμένως και για την περίπτωσή του η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμο στην Ford Motor Hellas για την διάθεση στην αγορά ενός μη ασφαλούς προϊόντος. Αναμένονται επίσης εντός του προσεχούς τριμήνου δυο ακόμη αποφάσεις που αφορούν αγωγές κατά της Ford Motor Hellas για κακοτεχνίες στου ιδίου τύπου αυτοκινήτων. Πρόκειται για την περίπτωση του Νίκου Μάστορα ανώτατου υπαλλήλου του υπουργείου οικονομικών και του Νίκου Παπαγεωργίου διευθυντού της Εθνικής Τράπεζας.


Όμως το ζήτημα έχει και παρασκήνιο με ποινικό περιεχόμενο που αφορά την εμπλοκή και δημοσίων υπηρεσιών στην διάθεση μη ασφαλών αυτοκινήτων στην αγορά και απ’ ότι φαίνεται ένα νέο σκάνδαλο (τελωνείο υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών) που θα απασχολήσει την εισαγγελία Αθηνών βρίσκεται προ των πυλών.. Οι θαμώνες του καφενείου θα είναι οι πρώτοι που θα το πληροφορηθούν έγκαιρα και έγκυρα..