Αγριεύει ο καιρός από Παρασκευή

Πριν ξεκινήσετε για τις ιδιαίτερες πατρίδες σας ή τον προορισμό που έχετε επιλέξει για τις γιορτινές μέρες, δείτε τις συνθήκες που θα επικρατούν αυτό το διάστημα.
Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προαναγγέλλει επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές, καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψόμετρου), η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα), η 'Hπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα), η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) και η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα).

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, το Β. Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες στα πελάγη, έχουν κοπάσει και δεν προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τυχεροί είναι όσοι έχουν επιλέξει να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων σε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σημειώνονται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και σήμερα, έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για τους φανατικούς των χειμερινών σπορ.

Εκτός από τα χιονοπέδιλα, απαραίτητο "αξεσουάρ" για εξορμήσεις σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, καλό είναι να έχετε μαζί σας και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αν θα περάσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων στο μαγευτικό Καϊμακτσαλάν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα τελευταία 5-6 χιλιόμετρα της διαδρομής απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Την ίδια ώρα, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Αντίθετα, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από την Βέροια και την Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

Δείτε live εικόνες από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα τις χώρας μέσω του http://www.snowreport.gr/ στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.snowreport.gr/snowcam/kaimaktsalan/sarantovrisi.html